Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Welterusten, Kleine Vis – Een perfect verhaaltje voor het slapengaan

Welterusten, Kleine Vis – Een perfect verhaaltje voor het slapengaan 5 november 2023Leave a comment

Zoals ik in eerdere blogs al vertelde, is Lynn (2) gek op boekjes. Voor het slapen gaan, lezen we altijd een boekje voor. Ze mag dan zelf een boekje kiezen. Al haar boekjes zitten in een mandje en daar pakt ze er zelf 1 uit. Opvallend is dat ze vrijwel elke avond hetzelfde boekje kiest. De laatste tijd is dat Welterusten, Kleine Vis.  

Welterusten, Kleine Vis

Welterusten, Kleine Vis is een hardcover prentenboek van 12 pagina’s. Het boek gaat over, hoe kan het ook anders, een kleine vis. Het is een kleurrijk boek met veel illustraties en korte zinnen. De kleine vis is de hoofdpersoon van het verhaal. De kleine vis gaat slapen, maar voordat hij dit doet, zegt hij alle andere vissen in de oceaan gedag. Zo is er een rode vis, een slakvis en een tandenvis. Alle vissen zijn zo getekend dat het heel herkenbaar is. Zo heeft de tandenvis veel tanden en is de rode vis rood. Op de laatste pagina komt de kleine vis mama vis tegen en geeft haar een kusje. Dan is het tijd om te gaan slapen.

Het is een vrij kort verhaaltje, wat het ideaal maakt voor het slapengaan. Wanneer ik het voorlees aan Lynn, wijst ze de vissen die ik noem aan. Ze herkent de vissen na een paar keer lezen en dat maakt het ook een interactief verhaaltje. Soms laat ik haar de vissen opnoemen en zegt ze slaap lekker tegen ze. Wanneer de kleine vis zijn mama een kusje geeft op de laatste pagina, geeft ze mij ook een kusje. ‘Mijn mama’ zegt ze dan. Erg schattig.

Leuk verhaaltje voor het slapengaan

Het is op dit moment echt het favoriete boekje van Lynn voor het slapengaan. En ikzelf vind het ook erg leuk om voor te lezen. Het is kleurrijk getekend en door de verschillende soorten vissen, is het een speels verhaal. Er is bijvoorbeeld ook een tweelingvinnenvis en een ondersteboven vis. En deze zien er precies uit zoals je zou denken. Al met al, echt een aanrader om voor het slapengaan te lezen. Ik denk dat het voorlopig nog wel ons vaste verhaaltje blijft.

Meer lezen? Lees hier onze review van Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.