Reviews Speelgoed van het Jaar 2023 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Ontdek Tower Stacks van SmartGames | Review

Ontdek Tower Stacks van SmartGames | Review 4 november 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Tower Stacks van SmartGames

Het is vandaag weer tijd om je meer te vertellen over één van de winnaars van de Speelgoed van het Jaar 2023 verkiezing! En vandaag het het om Tower Stacks van SmartGames, winnaar in de categorie puzzels. Ik vertel je alles over deze puzzel en ik vertel je of wij het een terechte winnaar vinden!

Bouw je eigen kasteel met Tower Stacks!

Bij Tower Stacks van SmartGames draait alles om het bouwen van je eigen kasteel. Maar pas op, want zodra je de hoogte ingaat, zul je merken dat de puzzelstukken je al snel stapelgek kunnen maken. Om met succes de opdrachten te voltooien, moet je strategisch denken en van verdieping naar verdieping plannen. En dat is moeilijker dan het lijkt!

De inhoud

Wanneer je de doos van Tower Stacks opent, vind je 9 kasteelvormige puzzelstukken en een opdrachtenboekje met maar liefst 80 verschillende uitdagingen in de doos. Dit betekent urenlang puzzelplezier en hersenkrakers voor jong en oud. Tower Stacks is geschikt voor spelers vanaf acht jaar en biedt opdrachten die variëren van beginnersniveau tot expertniveau.

De inhoud

Hoe werkt Tower Stacks?

Je begint met het kiezen van een opdracht uit het bijgeleverde boekje. Elke opdracht heeft een afbeelding met een deel van het kasteel, maar geen instructies over hoe je het complete kasteel bouwt. Vervolgens ga je aan de slag met de afgegeven kasteelvormige puzzelstukken (welke je gebruikt is afhankelijk van de puzzel die je maakt). Je moet deze stukken zo combineren en stapelen dat ze precies overeenkomen met de afbeelding in het boekje. Het klinkt simpel, maar naarmate de opdrachten vorderen, wordt de uitdaging steeds groter, en het vereist slimme zetten en logisch denken om het gewenste kasteel te bouwen. Zo mogen kasteel delen namelijk bijvoorbeeld niet zweven, dus alle stukken die je plaatst moeten volledig op een eerder geplaatst stuk staan. Denk jij dat het je gaat lukken?

Tower Stacks van SmartGames

Wat vinden wij van Tower Stacks?

Samen met Fenna (9) heb ik Tower Stacks in de zomervakantie al getest. Zoals we van SmartGames gewend zijn is het speelgoed van goede kwaliteit en zijn de regels heel eenvoudig. Je kan heel snel aan de slag en kiest zelf je eigen niveau. En dan is het puzzelen geblazen, zeker wanneer je een wat moeilijker niveau gaat spelen wordt het steeds moeilijker en uitdagender. Heerlijk om even lekker je gedachten te verzetten!

Dat het spel één van de winnaars is van de Speelgoed van het Jaar 2023 verkiezing volgens de vakjury, verbaast ons niks. Want al snel kwamen er vriendjes en vriendinnetje die meteen mee wilde puzzelen. En hoeveel het spel in principe door één speler gespeeld kan worden, is samen puzzelen natuurlijk net zo leuk en uitdagend. Als je op zoek bent naar een leuke hersenkraker dan is Tower Stacks zeker een aanrader.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.