Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Doolhof voor de Nintendo Switch | Review

Doolhof voor de Nintendo Switch | Review 3 november 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Doolhof voor de Nintendo Switch

Het klassieke bordspel Doolhof is hier in huis favoriet bij Fenna (9). Ze vindt het heerlijk om dit spel te spelen en het is natuurlijk ook heel uitdagend. Zou dit ook gelden voor het spel Doolhof voor de Nintendo Switch? Wij hebben het voor je getest!

Doolhof de videogame

De Doolhof videogame, ontwikkeld door Mindscape en Markt+Technik, brengt de strategie van het originele Ravensburger bordspel tot leven in digitale vorm. Het spel is nu beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Deze digitale versie blijft trouw aan het oorspronkelijke spelconcept, dat wereldwijd geliefd is. In de videogame komt het bordspel zowel letterlijk als figuurlijk tot leven, terwijl je je een weg bant door het doolhof door gangtegels te verschuiven en schatten te verzamelen.

Doolhof

Hoe werkt het spel?

Doolhof de videogame werkt eigenlijk hetzelfde als de bordspellen. Natuurlijk heb je fysiek geen spelonderdelen in je handen, alleen de Nintendo Switch, maar de regels zijn hetzelfde. Verplaats jouw pion naar de schat die op jouw schatkaart staat. Dit doe je door de gangtegels in het bordspel te schuiven op de aangegeven plekken. Klinkt eenvoudig, maar zodra de gangen steeds worden verschoven is het lastiger dan je denkt!

Doolhof voor de Nintendo Switch
Doolhof

Onze ervaring met Doolhof voor de Nintendo Switch

Fenna (9) is gek op het bordspel Doolhof, dus dit spel voor de Nintendo Switch moest wel een succes zijn toch? Of in ieder geval een succes voor papa en mama, als zij even geen zin hebben om een spelletje te spelen. Na het installeren van het spel ging ik stiekem zelf eerst aan de slag, want ik vind dit soort tactische spelletjes zelf ook heel leuk.

Doolhof voor de Nintendo Switch

Het eerste wat opvalt is dat je uit meerdere Doolhof spelletjes mag kiezen, naast Doolhof Junior en de ‘normale’ doolhof, kan je bijvoorbeeld ook Ocean Labyrinth spelen. Dit maakt het spelen van dit spel dus nog leuker en uitdagender! Bij het spelen kies je zelf of je met meerdere spelers op de Nintendo Switch speelt of dat je tegen één of meerdere computers gaat spelen.

Je kiest ook de moeilijkheidsgraad en dan is het tijd om te starten. Je kan het spel gewoon in het Nederlands spelen, dus zelfs als je het bordspel Doolhof niet kent, kan je het gewoon leren. De regels zijn hetzelfde of worden uitgelegd en het heeft een lekkere doorloopsnelheid.

Doolhof voor de Nintendo Switch

Ik vind het lekker wegspelen. Grafisch gezien had het wat mij betreft nog wel wat mooier gemogen om de ervaring van het spel te verbeteren. Maar voor even lekker het spel spelen, alleen of met anderen, is het prima! Ook Fenna begreep direct hoe het spel gespeeld moest worden en pakt de Nintendo Switch er nu gerust even bij om te ontspannen met Doolhof voor de Nintendo Switch.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.