Bouw en Constructie LEGO Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Wat zijn LEGO Dots?

Wat zijn LEGO Dots? 8 mei 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Wat zijn LEGO Dots?

Bij LEGO blijven ze continu ontwikkelen. En dit keer heeft dat geresulteerd in een hele nieuwe productlijn. Geen nieuwe LEGO Friends bouwsets of een uitbreiding voor LEGO City. Nee, vandaag geven wij antwoord op de vraag ‘Wat zijn LEGO Dots?’.

Wat zijn LEGO Dots?

LEGO Dots zijn kleine bouwsteentjes die het mogelijk maken om jouw favoriete items te versieren! Met deDots dompel je je onder in een kleurrijke wereld vol creativiteit en plezier. Kinderen kunnen op verschillende manieren aan de slag om armbanden of spullen voor op de kamer te bouwen, ontwerpen en versieren. De LEGO Dots bouwsets kennen geen regels, gebruik je verbeelding en ga aan de slag. Knutselliefhebbers kunnen waarschijnlijk hun geluk niet op, maak direct iets nieuws en maak op elk moment weer een ander ontwerp.

Meer dan speelgoed

In eerste instantie lijkt het misschien een vrij simpel concept, maar het is meer dan alleen speelgoed! Kinderen kunnen zich volop ontwikkelen op het gebied van ontwerpvaardigheden tot het leren van vreugde en zelfexpressie. Ieder kind heeft de volledige vrijheid om creatief spelen te ontdekken. En dit wilde Fenna (5 jaar) ook maar al te graag uit proberen!

De LEGO Dots armband

Toen wij de nieuwe collectie van LEGO ontdekte konden we niet wachten om dit ook eens te proberen. We kochten de LEGO DOTS Regenboog armband en gingen aan de slag! Het idee is heel simpel, in de verpakking zit een armband en daarbij zitten de Dots om de armband te versieren. In dit geval is het thema van de Dots regenboog, maar er zijn ook armbanden met andere thema’s. Fenna maakte de verpakking open en ging aan de slag.

Armband maken

Als kleine LEGO fan vindt Fenna de LEGO Dots superleuk! Ze maakte haar eerste armband om vervolgens nog wat aanpassingen te maken. En uiteindelijk riep ze: ‘Morgen maak ik hem weer anders!’.

Naast de armbanden zijn er nog andere bouwsets. Die sets zijn een stuk uitgebreider maar de LEGO Dots armband is ideaal om mee te beginnen als je de Dots wilt uit proberen. En het is meteen een tip als cadeautje voor een kinderfeestje, dat zou hier zeker in de smaak vallen.

Wil je LEGO Dots kopen?

Ben je van plan LEGO Dots te kopen? Bepaal dan eerst welke set je in huis wilt halen. Er zijn naast de armbanden nog meer sets te koop.

Een prachtige sieradenhouder

Zo is er de LEGO DOTS Regenboog Sieradenhouder! Bouw je eigen sieradenhouder en versier hem met de Dots. Pas de sieradenhouder aan zoals jij het wil? Maak hem passend bij je kamer of bij je eigen stemming. Ben je klaar? Dan is het opruimen en sorteren van je sieraden een fluitje van een cent. En het staat ook nog eens heel tof!

Wat zijn LEGO Dots?
De LEGO Dots sieradenhouder

Bewaar je foto’s in je eigen fotohouder

Hoe leuk is het als je een eigen fotolijstje kan ontwerpen? Het kan met de LEGO DOTS Mini Frame. Maak je eigen fotoframe, plaats je foto en geniet! En ook bij deze bouwset geldt, verander hem zo vaak als je wilt. De LEGO Dots zijn eenvoudig van plek te veranderen. Zo creëer je in een handomdraai nieuwe patronen.

Mini Frame

Voor de dierenliefhebbers: de dieren fotohouders

En tot slot de LEGO DOTS Dieren Fotohouders! Met deze bouwset maak je maar liefst drie fotohouders met dieren. Maak bijvoorbeeld een hond, kat en lama of maak je eigen creatie van jouw favoriete dier. En met een toevoeging van extra LEGO Dots wordt het bouwen nog leuker!

LEGO Dots fotohouders

Maar dit is nog niet alles! Ook leuk om te maken, het LEGO DOTS Ananas Pennenbakje of één van de velen armbanden (bekijk ze hier allemaal).

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.