Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed van het Jaar 2021 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Totum Bracelet Lacing Factory

Totum Bracelet Lacing Factory 3 oktober 20216 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bracelet Lacing Factory

Zelf je eigen armbanden maken doe je met de Totum Bracelet Lacing Factory! Met deze nieuwe aanwinst van Totum maak je trendy stoffen armbandjes in verschillende kleuren. Met de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2021’ op zak moet dit wel iets voor op de verlanglijstjes zijn of toch niet? Wij mochten de set testen en vertellen jullie er alles over!

Totum Bracelet Lacing Factory

De Totum Bracelet Lacing Factory is een weefstudio waarin je je eigen armbandjes kan maken. De set komt met alle benodigdheden die je nodig hebt. En zijn je textielgaren op, dan kan je die altijd nog bij kopen. Met deze set kan jij urenlang aan je eigen armbanden werken. Maak je eigen sieraden of verras vrienden en familie. Benieuwd hoe het werkt? We leggen het je uit!

Bracelet Factory - Totum - Speelgoed van het Jaar 2021

De inhoud

De Totum Bracelet Lacing Factory wordt geleverd in een handig koffertje, zo kan je de weefstudio altijd overal mee naar toe nemen. In het koffertje vind je de volgende onderdelen:

De inhoud

De3 weefstudio bevat vier verwisselbare foam patroonsjablonen, textielgaren, klosjes, lijm, stickers en de gebruiksaanwijzing. Allemaal eenvoudig weer in het koffertje op te bergen!

Hoe werkt de weefstudio van Totum?

Maar hoe werkt de Totum Bracelet Lacing Factory? Eigenlijk creeer je op een vrij eenvoudige wijze een armbandje. Je moet alleen wel eerst even de juiste voorbereidingen treffen! In het koffertje vind je stickers om de studio te versieren, zo is het altijd een feestje om aan de slag te gaan. Fenna kon ook niet wachten om te beginnen met plakken.

Bracelet Factory

Vervolgens kies je een patroon. Bij het gekozen patroon hoort natuurlijk textiel. In de handleiding staat duidelijk beschreven welke kleuren draad je nodig hebt en welke lengte de draden moeten zijn. Als je deze hebt afgeknipt is het een kwestie van de draden aan elkaar bevestigen. Deze lijm je in een bevestiging van de armband en laat je een uur drogen. Dan is het tijd om de weefstudio erbij te pakken! Bevestig de draden op de juiste manier (dit lees je allemaal in de gebruiksaanwijzing):

Totum Bracelet Lacing Factory
Totum Bracelet Lacing Factory

En dan is het een kwestie van de touwtjes op de juiste manieren naar een andere positie te brengen. En dit is eigenlijk heel eenvoudig, maar best lastig om via foto’s uit te beelden. Gelukkig vond ik dit handige filmpje voor jullie, waar je precies ziet wat de bedoeling is:

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar zijn er maar liefst 36 winnaars gekozen door de vakjury van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021! En de Totum Bracelet Lacing Factory behoort tot de winnaars in de categorie speelgoed voor kinderen van 8 en 9 jaar oud. En dit is waarom:

Met de Bracelet Lacing Factory kunnen kinderen zelf kleurrijke armbandjes weven. Draden van verschillende kleuren worden in een soort van carousel gespannen en aan de hand van een patroonwiel of de eigen fantasie tot armbandjes gewoven. Je maakt iets moois wat je zelf kunt dragen of aan een ander cadeau kunt doen. De Lacing Factory bevordert constructieve vaardigheden en creativiteit. Het vraagt ook geduld en een goede gerichte aandacht/precisie en volgehouden aandacht/doorzettingsvermogen. Het geheel is kleurrijk en mooi vormgegeven. Leuk om cadeau te doen.

Vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

Onze ervaring met de Totum Bracelet Lacing Factory

Samen met Fenna (7) ging ik enthousiast aan de slag. De set ziet er ontzettend kleurrijk uit en nodigt absoluut uit om direct aan de slag te gaan. Bij het bekijken van de gebruiksaanwijzing dacht ik even, slik! Het ziet er namelijk best wel ingewikkeld uit!

Bracelet Factory  Gebruiksaanwijzing

Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en gingen aan de slag. Uiteindelijk blijkt het allemaal wel mee te vallen. De eerste stappen hebben we samen doorlopen. Toen moesten we een uur wachten op het drogen van de lijm, dat is wel even vervelend als je eigenlijk aan de slag wil gaan. We besloten de volgende dag verder te gaan. Heel eenvoudig bevestig je het draad op de weefstudio, even goed kijken en je kan aan de slag.

Totum Bracelet Lacing Factory

Op een hele eenvoudige wijze ben je eigenlijk een armbandje aan het knopen, zoals je het misschien nog wel van vroeger kent. Waar het in eerste instantie heel ingewikkeld leek, ging het ook Fenna goed af. De draden moet je op een bepaalde volgorde over de weefstudio verplaatsen en dat is wel even goed opletten, maar het is heerlijk rustgevend en het resultaat mag er wezen! Voor alle kinderen die van knutselen houden is dit ook wat ons betreft een aanrader! Let wel even op de leeftijd, op de Totum Bracelet Lacing Factory staat de leeftijd 5+, maar een 5-jarige kan dit echt nog niet zonder hulp. Ook Fenna (7) heeft meerdere malen hulp nodig gehad.

Ook leuk om te lezen: Tropical Zoo van Totum

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

6 comments

  1. Onze oudste dochter van 7 is een echt meisje meisje. Knutselen, make uppen, armbandjes maken en zorgen voor anderen. Zolang ze maar niet vies wordt :-p
    Ik houd dit zeker in mijn achterhoofd voor 5 dec. Want dit klinkt als een schot in de roos voor onze dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.