Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Ticket to Ride Berlijn: Een nieuwe uitdaging voor fans

Ticket to Ride Berlijn: Een nieuwe uitdaging voor fans 15 september 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ticket To Ride Berlijn

Goed nieuws voor bordspelfanaten en Ticket to Ride-liefhebbers! Ticket to Ride Berlijn, ontworpen door Alan R. Moon, is nu beschikbaar om te spelen en te genieten. Wij hebben het spel getest en in dit blog vertel ik je alles over de compacte stand-alone versie ervaren, met een kortere speelduur dan het klassieke spel. Wat maakt Ticket to Ride Berlijn zo bijzonder?

Een culturele verkenning van Berlijn

Deze editie neemt je mee naar de bruisende binnenstad van Berlijn, met zijn iconische locaties zoals de Zoo, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor. De illustraties, verzorgd door Julien Delval, brengen de stad tot leven. En alsof dat nog niet genoeg is, introduceert Berlijn nieuwe vervoersmiddelen: trams en metro’s.

Ticket To Ride Berlijn

Een uitdaging voor Ticket to Ride fans

Ticket to Ride Berlijn brengt een frisse draai aan de vertrouwde regels. Hier moet je de verschillende vervoersmiddelen van Berlijn efficiĆ«nt benutten, en er is een twist – de beperkte beschikbaarheid van trams en metro’s. Dit voegt een nieuwe strategische dimensie toe aan het spel, waar zowel beginners als ervaren spelers van zullen genieten.

Ticket to Ride Berlijn voor het hele gezin

Een van de hoogtepunten van Ticket to Ride Berlijn is de toegankelijkheid. Het spel is ontworpen voor spelers vanaf 8 jaar en heeft eenvoudige regels waardoor het hele gezin snel kan beginnen met spelen. Of je nu thuis speelt of op het terras met vrienden, je kunt de volledige Ticket to Ride ervaring beleven!

Routekaarten

Onze ervaring met het spel

Als een enthousiaste Ticket to Ride fan was ik enthousiast bij het ontvangen van het spel en zoals verwacht stelde de Berlijn versie niet teleur. Hoewel de opzet vergelijkbaar is met andere Ticket To Ride edities, voegt het spelen met metro’s en trams een verfrissend en leuk spelelement toe. Hoewel de doos een speelduur van 10-15 minuten aangeeft, vonden we dat het spel met 4 spelers zeker 30 tot 45 minuten duurde, zelfs nadat we de regels onder de knie hadden.

Ticket To Ride Berlijn

Desondanks maakten de prachtige illustraties en het meeslepende thema van het spel de speeltijd meer dan de moeite waard. Kortom, Ticket to Ride Berlijn is een must-have voor fans van het spel, met een onmiskenbare aantrekkingskracht voor jong en oud.

Ben je benieuwd naar onze ervaring met andere Ticket To Ride edities? Je leest ze hier!
Ps. er komt dit najaar een hele toffe editie op de markt die je ook zeker niet wilt missen: Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers Leeftijd: vanaf 8 jaar Speelduur: 10-15 minuten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.