999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Take 5 van 999 Games + CONTEST

Take 5 van 999 Games + CONTEST 9 januari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Take 5 van 999 Games

Geluk, bluffen en goed nadenken staan centraal in het kaartspel Take 5 van 999 Games! Zorg dat je de minste strafpunten scoort en win het spel. Wij mochten dit kaartspel testen en vertellen jullie er meer over.

Take 5 van 999 Games

Take 5 is een kaartspel geschikt voor iedereen die ervan houdt om een eenvoudig en snel spelletje te spelen. Maar ook het feit dat je het spel met maximaal 10 spelers kan spelen maakt het spel heel populair!

De inhoud

Take 5 is een kaartspel, dus het is niet moeilijk om te raden waar het spel uit bestaat: kaarten! Het spel bevat 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten. De getallen op de kaarten zijn de waarden, de koeienkoppen staan voor het aantal strafpunten dat je in dit spel niet wilt verdienen!

Take 5 review - de kaarten

Hoe werkt het?

Take 5 werkt heel eenvoudig! Allereerst ontvangen alle spelers (maximaal 10) 10 kaarten welke je op hand mag nemen. Je kan ze dus zelf bekijken en eventueel sorteren. Vervolgens worden er vier kaarten open op tafel gelegd. Deze vier kaarten vormen allemaal een eigen rij en hebben allemaal een ander getal!

Vervolgens kiest iedere speler een kaart en legt deze gesloten voor zich neer. Als iedereen een kaart heeft liggen worden de kaarten omgedraaid. De speler met de laagste kaart mag deze als eerste afleggen aan één van de vier kaarten op tafel. Hierbij gelden de volgende regels:

  • Je kunt getallen niet willekeurig plaatsen, de kaarten in een rij moeten oplopend of aflopend zijn. Ligt er een 57 op tafel, dan kan je een getal lager of hoger dan 57 aanleggen. Leg jij een 62 aan de 57, dan kunnen de getallen 58, 59, 60 en 61 in die rij niet meer worden geplaatst.
  • Je moet jouw kaart altijd aan een kaart leggen waarbij het kleinste verschilt wordt gecreëerd. Heb je kaart 15 in je handen en ligt er een 14 en een 17 op tafel? Dan moet je deze aan de 14 leggen.
Take 5 review

Het afleggen van de kaarten zorgt dat er rijen met kaarten ontstaan, zoals op de foto hierboven. Op het moment dat jij een zesde kaart aan een rij moet toevoegen ben je de sjaak! In dat geval geldt voor jou de regel ‘Take 5!’ oftewel pak alle vijf de kaarten uit de rij. De kaart die je aan wilde leggen blijft vervolgens op tafel liggen en zorgt voor een nieuwe rij.

Kaarten die je moet pakken leg je naast je neer. Wanneer alle 10 de kaarten van alle spelers op tafel zijn geplaatst is het spel afgelopen. Het is nu tijd om de koeienkoppen op jouw kaarten op te tellen. Dit zijn jouw strafpunten! De speler met de minste strafpunten na 10 ronden wint het spel.

Wat vinden wij van Take 5?

Wij kregen Take 5 toegestuurd om te testen! En met spelletjes doen wij dat maar al te graag. Samen met vrienden besloten wij dit kaartspel is onder handen te nemen. De eerste ronde spelen wij altijd even om in te komen, wat zijn precies de regels en hoe win je het spel?

Take 5

Ook leuk om te lezen: L.A.M.A. van 999 Games

Al snel kom je erachter dat geluk een grote rol speelt in dit spel. Je hebt tenslotte niet in de hand welke kaarten je ontvangt of welke kaarten er worden afgelegd door je medespelers. Maar toch kan je door goed op te letten we leen tactisch spel spelen. Als je goed in de gaten houd welke kaarten er al gespeeld dan kom je een heel eind!

Het spel is te spelen met 2 tot 10 spelers. Wij speelden het met zijn vieren en later nog met zijn tweeën. En heel eerlijk, hoe meer spelers hoe leuker. Dat geeft het spel net wat meer spanning. Overigens zit het kaartspel in een klein doosje en is het eenvoudig mee te nemen. Dus wat ons betreft ideaal ook bijvoorbeeld voor op (vlieg)vakantie!

Doe mee aan de Take 5 contest!

Mocht je het spel Take 5 al kennen, dan kan je meedoen aan de Take 5 contest! Het kaartspel is namelijk alweer 25 jaar oud en dat wordt gevierd. Wereldwijd worden fans gezocht om te helpen bij het ontwerpen van een nieuwe Take 5 kaart. Speel jij het spel graag en ben je creatief? Doe dan mee aan de Take 5 wedstrijd en maak kans op toffe prijzen!

Alle ingezonden ideeën worden door een jury beoordeeld. En hoe leuk is het dan de bedenker van Take 5, Wolfgang Kramer, ook in deze jury zit! Ben jij de winnaar van de contest dan wordt jouw kaart wereldwijd uitgegeven en je wint een verzorgde reis naar SPIEL 2020, de grootste spellenbeurs in Essen (inclusief een meet & greet met Wolfgang Kramer).

Ook als je niet het winnende idee hebt maak je kans op toffe prijzen. Onder alle Nederlandse en Belgische inzendingen wordt een 999 Games spellenpakket ter waarde van €200,- verloot. En onder alle internationale inzendingen wordt ook nog een geheeld verzorgde vakantie naar Oostenrijk verloot. Voor alle extra informatie over het inzenden van jouw idee kan je terecht op de website van 999 Games!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.