Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie

Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie 20 januari 2022Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Superkrachten voor je hoofd: De Dylan Haegens editie

Het was YouTuber Dylan Haegens die de aandacht van Vayèn trok toen ze de voorkant van het boek Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie zag. Maar dit boek is zoveel meer dan alleen het bekende gezicht van Dylan Haegens. Op veel scholen is er alleen maar aandacht voor leren lezen, leren rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Maar hoe leer je omgaan met angsten of wat kan je doen als je gewoon niet zo lekker in je vel zit? Train de superkrachten in je hoofd!

Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie

Het boek van Wouter de Jong kan de kinderen daarbij helpen. In 15 hoofdstukken krijgen kinderen handvatten om onder andere meer zelfvertrouwen en concentratie te krijgen, zichzelf op te vrolijken als het tegenzit en hoe je sneller klaar kan zijn met saaie taken. En dat is niet saai geschreven (al is het wel veel tekst). Maar aan de hand van experimenten, challenges en grappige feitjes, vliegen kinderen door het boek heen. 

Bijvoorbeeld Dylans top-5 rare of vieze gewoontes die volgens onderzoek goed voor je zijn. 

  1. Je snotjes eten (in je snotjes zitten stofjes die je beschermen tegen gaatjes in je tanden. 
  2. Hardop tegen jezelf praten (zo zie je sneller oplossingen)
  3. Boeren na het eten (verkleint de kans op maagzweren)
  4. Geregeld chocolade eten (minder kans op een hartaanval)
  5. Plassen in de douche (het zuur en de ammoniak in je plas zorgen ervoor dat je geen voetschimmel krijgt.) 

Game

In de intro staat: “Als je leven een game is, dan is je hoofd de controller. En net als in een game heb je in het echte leven moeilijke levels: gezeur van je ouders, ruzie met een goede vriend, je eerste dag op de middelbare school, jezelf stom vinden of vertellen aan iemand dat je verliefd op hem of haar bent, Maar hoe moeilijk het level in je leven ook is, als je de controller goed gebruikt, kun je alles aan.”

De vergelijking van gamen en het gebruik van je brein, spreekt de kinderen erg aan. En dat is denk ik ook meteen de kracht van Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie. De vergelijking van iets ongrijpbaars als je hoofd en zoiets bekends als een spelletje spelen, maakt het ook meteen makkelijker om te snappen.

Het helpt me echt. Ik ben nu bij hoofdstuk 11. Ik vond het een superleuk boek. Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens-editie is super hulpzaam en grappig.

Vayèn

Het boek is echt een aanrader. Ondanks dat Superkrachten voor je hoofd – de Dylan Haegens editie veel bladzijdes heeft en heel veel tekst, kon Vayèn het niet neerleggen. En dankzij de challenges en opdrachten wordt je als ouder ook betrokken bij het leesproces en krijg je mee welke handvatten de kinderen krijgen om met hun emoties om te gaan. Dus niet alleen must-read voor kinderen maar ook voor ouders.

Meer lezen met Karlijn en Vayèn? Lees hier de review van Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.