Informatief & Tips Trends

Waarom spelen in coronatijd belangrijk is! + TIPS

Waarom spelen in coronatijd belangrijk is! + TIPS 24 april 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spelen in coronatijd

We zitten inmiddels al heel wat weken thuis. Of in ieder geval de kinderen zitten thuis. En je herkent het misschien wel, kinderen vragen om aandacht. Ze willen graag met je spelen van spelletjes tot bouwen met constructiespeelgoed. Je hebt er misschien niet altijd zin in of tijd voor maar spelen in coronatijd is belangrijk!

Waarom spelen in coronatijd belangrijk is!

Al eerder schreven wij over het belang van spelen en waarom spelen belangrijk is. En helemaal nu is dat ook het geval! Scholen zijn dicht en iedereen moet zich aanpassen aan een nieuwe situatie (dit geldt ook als de scholen weer open gaan). Dit kan voor kinderen en ouders zwaar vallen, daarom is het belangrijk om een goede mix te vinden tussen werk en spelen en dit alles in goed overleg. Maar waarom is dit zo belangrijk?

  • Vanaf groep 3 krijgen veel kinderen voldoende schoolwerk. Maar voor de kleuters is dit veel lastiger. Normaal worden ze in groep 2 spelenderwijs voorbereid op groep 3, nu kan je dit heel goed thuis met speelgoed! Spelletjes waarbij je moet tellen, speelgoed waarmee je kan bouwen, knutselwerkjes en samen leren spelen, het is ontzettend belangrijk!
  • Voor kinderen met schoolwerk is afwisseling met iets anders van belang. Op school werken kinderen ook geen uren achter elkaar, maar zitten er vaak korte pauzes tussen (denk aan buitenspelen, gym ,etc.). Thuis is het ook handig om schoolwerk af te wisselen met speelmomenten. Creëer sportieve (buiten)speelmomenten of speelmomenten waardoor je zelf even rustig thuis kan werken.
  • Spelen zorgt voor verbinding. De kans is groot dat je niet bij opa’s en oma’s op bezoek kunt, maar dit gemis kan je compenseren door op afstand samen te spelen. Online een spelletje doen met opa en oma of bijvoorbeeld door te videobellen. Het zorgt voor verbinding en voorkomt het enorme gemis!
  • Spelen zorgt voor ontspanning. In een stressvolle tijd is ontspanning heel belangrijk. Zorg voor voldoende speelmomenten met de kinderen, maar ook voor jezelf. Voor volwassenen is er ook genoeg rustgevend speelgoed. Speel een spelletje of maak een puzzel. Als je als ouder je meer kunt ontspannen kan dit alleen maar positief uitpakken tijdens de drukkere thuiswerkdagen.

Tips om te spelen tijdens coronatijd

Gelukkig denken veel speelgoedmerken met ons mee in deze lastige tijd. Je hoeft dus niet altijd alles zelf maar te verzinnen. Heb je geen zin in lastige knutselwerkjes, maak dan gebruik van de mogelijkheden die worden aangeboden door bijvoorbeeld Asmodee & Hasbro!

Print & Play spellen van Asmodee

Zo heeft het speelgoedmerk Asmodee inmiddels al 12 spellen beschikbaar gesteld in Print & Play versie. Je hoeft dus geen dure spellen aan te schaffen (kan wel), maar je kunt kennismaken met de bekendste spellen op een laagdrempelige manier. Ideaal om speelmomenten te creëren tussen het schoolwerk door. Veel van de spellen zijn naast heel leuk ook nog heel leerzaam. Je leest hier meer over de Print & Play spellen van Asmodee!

Print & Play Bordspellen Asmodee

Bring Home The Fun met Hasbro

Ook Hasbro heeft een campagne gelangceerd die ouders en kinderen een hart onder de riem steekt: #bringhomethefun! Hasbro heeft ouders en verzorgers tips en middelen om kinderen op een leuke manier thuis bezig te houden. Je ziet o.a. hoe medewerkers van Hasbro zich thuis redden in de coronatijd. Verder helpt Hasbro je op weg met speltips, challenges en ideeen hoe je spellen en speelgoed kunt gebruiken om de hersenen van kinderen te stimuleren. Denk hierbij aan spelen met Play-Doh of NERF challenges! Je leest er meer over op de website Bring Home The Fun van Hasbro!

Hebben jullie genoeg speelmomenten in deze coronatijd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.