Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Speelgoedtrends 2023: Van Kenergy tot TikTok Hypes!

Speelgoedtrends 2023: Van Kenergy tot TikTok Hypes! 13 oktober 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dit zijn de speelgoedtrends van 2023

Met de feestdagen voor de deur (ja, voordat je het weet is het Sinterklaas of Kerst) is het tijd voor de speelgoedtrends 2023! Dit keer heeft Bol (je weet wel, voorheen Bol.com) hun speelgoedexperts aan het werk gezet om te achterhalen wat dit jaar de hot items zijn. Dus laten we eens kijken wat er dit jaar op de verlanglijstjes staat!

Barbie & Kenergy

Barbie is terug, mensen! En deze keer neemt ze Ken mee naar de spotlight. Dankzij de nieuwste Barbie-film zijn deze poppen hotter dan ooit. Maar let op, Ken is niet meer de sidekick; het is zijn tijd om te stralen. Deze zomer werden er zelfs al meer Ken poppen verkocht dan tijdens de feestdagen van 2022. We noemen dit fenomeen ‘Kenergy‘!

Kenergy

Van pixel naar pluche: game-based speelgoed

Wie had gedacht dat je favoriete gamepersonages van het scherm naar je speelgoedkist zouden springen? Minecraft LEGO, Roblox pet simulator en zelfs pluche Super Mario knuffels zijn helemaal hot. En laten we Disney niet vergeten; hun 100-jarig jubileum heeft prachtig speelgoed opgeleverd, zoals de Disney eerbetoon verjaardagscamera. Oh, en houd je ogen open voor speelgoed van Bluey en Gabby’s Dollhouse!

Speelgoedtrends 2023 - game based speelgoed

Kidults: niet alleen voor de kleintjes

Ja, je leest het goed. Speelgoed is niet alleen meer voor kinderen. De ‘Kidults’ trend is in opkomst, en volwassenen zijn er dol op. Of je nu van bordspellen houdt of graag knutselt, er is voor ieder wat wils. LEGO heeft zelfs 18+ sets uitgebracht, zoals LEGO icons en LEGO ideas. Dus, wie zegt dat volwassenen niet mogen spelen?

Kidults

TikTok maakt de regels

TikTok is de nieuwe speelgoedkoning. Dankzij dit platform zijn de mini-verzamelgerechten van Miniverse een regelrechte hit. En vergeet de elektronische pop it fidget toy niet; het is de nieuwe sensatie die je helpt concentreren en ontspannen. Dus, als je wilt weten wat cool is, houd dan TikTok in de gaten!

Miniverse Make It Mini Food

Schaarste: de jacht is geopend

Sommige speelgoedmerken spelen in op het creëren van schaarste, en dat werkt als een trein. Neem bijvoorbeeld de Squishmallows; deze knuffels zijn zo zacht als marshmallows en worden in beperkte oplages uitgebracht. En dan hebben we nog de Funko pops en de mysterieuze LEGO minifiguren zakjes. Het creëren van schaartste zorgt voor een extra run op dit populaire speelgoed.

Speelgoedtrends 2023 - squishmallows

Newstalgia: oud maar goud in een nieuw jasje

Ah, de goede oude tijd! Maar wacht even, het oude is weer nieuw dankzij de ‘Newstalgia’ trend. Ouders zijn op zoek naar modern speelgoed dat hen aan hun jeugd doet denken. Neem bijvoorbeeld Bitzee, het is net als de Tamagotchi van vroeger, maar dan veel cooler en interactiever. En dan is er nog Mama Surprise Cavia, die je met liefde en zorg schattige baby’s geeft. Het is net als vroeger, maar dan beter!

Speelgoedtrends 2023 Newstalgia

Dus daar heb je het, de speelgoedtrends van 2023 in een notendop, met dank aan Bol. Of je nu een kidult bent of gewoon een kind in hart en nieren, er is dit jaar voor iedereen iets magisch te vinden. Veel speelplezier! Welke van de speelgoedtrends 2023 gaat bij jouw op je verlanglijstje?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.