Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Review | Soggy Doggy – Splashing fun!

Review | Soggy Doggy – Splashing fun! 21 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Soggy Doggy

Het is alweer even geleden, maar Jamie en Fenna brachten een bezoek aan de speelgoedwinkel en mochten samen iets uitkiezen. Wij waren allereerst al benieuwd of ze er samen uit zouden komen, maar het is gelukt. Ze kozen samen voor het spel: Soggy Doggy!

Soggy Doggy, wat is het?

Soggy Doggy is de naam van een spel waarin het hondje Soggy de hoofdrol speelt. Soggy wil even lekker badderen, maar lukt het om Soggy Doggy te badderen zonder zelf nat te worden? Soggy is nou net een hond die erg van spetteren houdt.

Soggy Doggy

Hoe werkt Soggy Doggy?

Het spel is voor kinderen vanaf 4 jaar oud en is dus ook vrij eenvoudig. Je hebt hier slechts een bord, pionnen, een dobbelsteen en de Soggy Doggy voor nodig. Voordat je kunt beginnen moet het spel eerst in elkaar gezet worden, dit is gelukkig een kwestie van wat onderdelen in elkaar klikken.

Soggy Doggy Inhoud

Heb je het spel in elkaar staan dan kun je beginnen! Op de dobbelstenen staan kleuren, rol de dobbelsteen en bekijk op welke kleur je terecht komt.  Mag je op de knop drukken (om de hond te laten douchen) of aan de knop draaien? Draai je aan de knop dan is de kans aanwezig dat de hond je nat gaat spetteren! Spettert de Soggy Doggy dan moet je terug naar het startvak en wordt het steeds lastiger om te winnen. Je wint het spel als je zo snel mogelijk een rondje hebt gelopen en dit is moeilijker dan je denkt.

Onze ervaring met het spetterende hondje

Jamie en Fenna vinden het Soggy Doggy spel hilarisch. Het is een vrij eenvoudig spel, want ook Fenna speelt al vrolijk mee. Het is eenvoudig, leert de kinderen kleuren en tellen. En het aller leukste is natuurlijk het water en het spetteren van de hond. De spanning bij het draaien aan de knop zorgt voor gespannen maar ook vrolijke gezichtjes, heerlijk om te zien! De kinderen gierden het uit: ‘Pas op! Hij gaat spetteren!’ Wat ons betreft ook een terechte ‘Speelgoed van het jaar 2017’ winnaar.

Mocht je bij de woorden water en spetteren al afhaken? Niet doen! Natuurlijk moet je na afloop het één en ander afdrogen, maar het valt enorm mee. En het is natuurlijk maar gewoon water!

Ook leuk om te spelen: Rush Hour van Thinkfun

Hebben jullie Soggy Doggy al eens gespeeld?

Soggy Doggy

€23,99
8.5

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

9.0/10

Prijs

8.0/10

Pros

  • Kinderen vinden het hilarisch
  • Eén spelletje duurt niet te lang

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.