Games en Elektronica Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Hay Day – Leuke app tip!

Hay Day – Leuke app tip! 20 april 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Hay Day

Ik ben gek op spelletjes. Bordspellen, spelletjes op je telefoon zoals Wordfeud, echte games zoals World of Warcraft, maar ook spelletjes op mijn telefoon. Mijn favoriet is Hay Day. Ik vind dit zo’n leuk spel! Ik ben sowieso gek op spellen waarbij je dingen moet bouwen of werelden moet creëren. Denk aan Rollercoaster Tycoon of Sim City. Vind ik helemaal geweldig en heb ik vroeger uren aan besteed. Daar heb ik nu geen tijd meer voor. Maar af en toe een spelletje op mijn telefoon of tablet, daar natuurlijk wel voor!

Hay Day

Het idee van Hay Day is simpel. Je krijgt een stuk land. Dat is jouw boerderij. Daarop kun je gebouwen plaatsen, stallen met dieren bouwen, gewassen verbouwen en nog veel meer. Naarmate je hoger level wordt en meer geld verdient, kun je meer bouwen en komen er steeds meer mogelijkheden. Het is de bedoeling dat je producten maakt. Die kun je op allerlei manieren weer verkopen. Zo komen er mensen op je boerderij die iets willen kopen, heb je een marktkraam en komt er af en toe een boot aan de steiger die allerlei producten nodig heeft.

Het spel is inmiddels behoorlijk uitgebreid in de loop der tijd en er zijn nu echt veel mogelijkheden en dingen te doen. Je hebt bijvoorbeeld ook een visvijver waar je kunt vissen en kreeften kunt vangen en zelfs een eigen dorpje met winkels waar ook klanten komen die producten nodig hebben. Ook kun je je aansluiten bij een buurt en meedoen aan buurtderby’s en op die manier weer extra prijzen winnen. Je kunt bomen en struiken planten voor vruchten… zoveel! Het is echt een leuk spel. Ik vind het ook zo leuk ontworpen, alles ziet er zo leuk uit.

Vind je Hay Day leuk? Ken je Boerderijleven al?

Verslavend

Net als veel spelletjes is Hay Day natuurlijk wel zo gemaakt dat je steeds terug blijft komen. Je gewassen zijn om de zoveel tijd klaar, je kippen leggen om de zoveel tijd een ei en ga zo maar door. Daardoor is het ook best een beetje verslavend. Ik speel het soms een paar weken weer wel en dan zo ook een paar maanden helemaal niet. Inmiddels ben ik al level 62, dus het gaat de goede kant op. Hay Day is overigens beschikbaar voor zowel Android als Apple. Het spelletje is in principe gratis. Uiteraard zijn er wel allerlei aankopen die je kunt doen in de app, maar die heb je niet nodig om het spel goed te kunnen spelen.

Kennen jullie Hay Day ook? Wat zijn jullie favoriete spelletjes?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.