Bouw en Constructie Reviews Speelgoed van het Jaar 2021 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Reaxion Xtreme Race | Winnaar Speelgoed van het Jaar 2021

Reaxion Xtreme Race | Winnaar Speelgoed van het Jaar 2021 10 oktober 20211 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Reaxion Xtreme Race

Ben jij gek op Domino Day en kan je niet wachten tot dit weer op televisie komt? Dan hebben wij goed nieuws, want in de tussentijd kan jij aan de slag met Reaxion Xtreme Race van Goliath! Net even anders dan andere dominostenen, want met de X-tile stenen bouw je ook echte stunts. Reaxion Xtreme Race is net nieuw en heeft nu al de titel ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2021’ te pakken. Terecht of onterecht, je leest het in dit blog!

Reaxion Xtreme Race van Goliath

Terug naar de X-tile dominostenen! Deze zijn namelijk net wat anders dan normaal, deze stenen vallen niet alleen om maar zijn ontworpen om toffe stunts te bouwen. En deze nieuwe domino innovatie heeft de naam Reaxion gekregen. Wij kregen de Reaxion Xtreme Race om te testen en delen onze ervaring met jullie. Is Reaxion echt een verbetering ten op zichten van de normale dominostenen?

Reaxion Xtreme Race Goliath

De inhoud

Wanneer je de doos van de Reaxion Xtreme Race Goliath opent zie je dat deze helemaal gevuld is met verschillende onderdelen. Natuurlijk de dominostenen, maar liefst 250 X-tiles en 100 linx. Maar daarnaast de onderdelen om twee loopings te bouwen, 4 cubes, 2 ziplines, 1 splitter en met de toevoeging van 8 wielen bouw je zelfs een stuntauto.

De inhoud


Hoe werkt Reaxion Xtreme Race?

Maar hoe werkt Reaxion Xtreme Race dan precies? Eigenlijk is dit heel eenvoudig. Allereerst heb je de handleiding waarin een aantal voorbeelden staan om te bouwen. En dit bouwen is heel eenvoudig. De vorm van de dominostenen zijn iets anders dan je bent gewend. Kleine inkepingen, de x-vorm, geven je de mogelijkheid om de stenen aan elkaar te bevestigen. Zo zet je de x-tile stenen niet alleen op een rijtje om om te vallen. Nee, met deze dominostenen bouw je hele toffe stunts en constructies.

Reaxion Xtreme Race
Reaxion

Op de afbeelding hierboven zijn de stenen goed te zien. Je klikt ze heel eenvoudig aan elkaar om zo stunts te creëren. Van een auto tot loopings, hier werd meteen alles in elkaar gebouwd!

Stunts bouwen

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar zijn er maar liefst 36 winnaars gekozen door de vakjury van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021! En de Reaxion Xtreme Race van Goliath behoort tot de winnaars in de categorie speelgoed voor kinderen van 8 en 9 jaar oud. En dit is waarom:

Met Reaxion Xtreme Race kunnen kinderen bouwen en spelen met dominostenen. Enerzijds kan een baan van dominostenen opgesteld worden die elkaar kunnen omduwen, met daartussen nog allerlei effecten. Anderzijds kan er met de dominostenen gebouwd worden. Zo kunnen er twee wagentjes gebouwd worden, die door een looping gelanceerd kunnen worden om bijvoorbeeld de dominostenen om te ‘kegelen’. Leuk constructiespeelgoed waar ook nog eens spannend mee gespeeld kan worden. Het effect van de omvallende dominostenen en de verschillende speciale effecten zorgt voor veel hilariteit. Het speelgoed bevordert de constructieve vaardigheden en creativiteit. Leuk om samen te bouwen en spannende races te houden met een ander kind.

Vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

Onze ervaring met Reaxion van Goliath

Hier in huis hebben we meerdere dominosets, want zo op zijn tijd kunnen Jamie (9) en Fenna (7) urenlang zoet zijn met bouwen. De Reaxion Xtreme Race van Goliath is zeker een toevoeging aan deze sets. Alle onderdelen uit de set zijn echt van goede kwaliteit en de X-tiles en Linx werken echt heel eenvoudig. Je klikt de onderdelen zonder enkele moeite in elkaar en ook het uit elkaar halen gaat heel eenvoudig.

Xtreme Race

Daarnaast kan je natuurlijk spectaculaire stunts bouwen. De loopings vielen direct in de smaak. Activeer een looping en er wordt een dominosteen heel hard afgeschoten om de rest van de baan te activeren. Door alle verschillende stunts zijn de mogelijkheden eindeloos, Reaxion zorgt voor eindeloos speelplezier. Hier in huis werd er direct een baan gebouwd, zowel op de tafel als er naast. Heerlijk hoe Reaxion de creativiteit van kinderen stimuleert.

Al was het hier ook even leren omgaan met tegenslagen, want zoals bij alle domino bouwerken: soms valt er wel eens iets om wat niet de bedoeling is. Maar nadat Jamie en Fenna vol concentratie hebben gebouwd lukte het om een prachtige baan neer te zetten.

Reaxion Xtreme Race

En inmiddels is dit slechts een foto van één van de vele banen! Wat ons betreft dan ook een aanrader voor op het verlanglijstje! Naast de Reaxion Xtreme Race zijn er ook een aantal uitbreidingen te koop, zo wordt het bouwen met Reaxion nog leuker! Bekijk bijvoorbeeld eens de Reaxion Xplode, Reaxion Xpand of de Reaxion Xtra.

Ook leuk om te lezen: Alles over de Gravitrax knikkerbaan!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.