Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels Televisie & film Trends Verlopen winacties

Pokémon Sword & Shield

Pokémon Sword & Shield 1 maart 202010 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pokemon Sword and Shield

Yess, er zijn weer nieuwe Pokémonkaarten op de markt en dit keer de serie: Pokémon Sword & Shield! In deze serie ontdek jij als trainer de Galar regio. En daar kom je veel nieuwe Pokémons tegen. We vertellen jullie meer over de kaarten en de Theme Decks, oftewel het Pokémon Sword & Shield spel!

Pokémon Sword & Shield kaarten

Wij werden onlangs verrast met een heel leuk pakket vol met de nieuwste Pokémon Sword & Shield kaarten. En voor Jamie (7 jaar) in huis die graag Pokémonkaarten verzamelt was dit een grote verrassing. Het pakket bestond uit de Sword & Shield boosters, het Sword & Shield Collectors Album en drie Pokémon Sword & Shield Thema Decks!

Pokemon Sword and Shield - de nieuwste Pokemon kaarten

Pokémon Sword & Shield Boosterpack

Alle Pokémon fans kennen de booster kaarten wel! De Pokémon Sword & Shield Boosterpacks bevatten 10 verschillende kaarten. Van Pokémon kaarten tot energie en trainer kaarten! Sword & Shield bevat nieuwe kaartontwerpen en introduceert het nieuw soort kaarttype ‘VMAX’, dat het oude GX type zal vervangen.

Pokemon Sword and Shield boosters

Het Sword & Shield Collectors Album

In dit leuke album kan je tot 60 kaarten bewaren. Heel handig om jouw beste Pokémons in te bewaren. Bij het Sword & Shield Collectors Album krijg je ook nog een Boosterpack met kaarten!

Het Collectors Album

Pokémon Sword & Shield Theme Decks

Dan komen we aan bij de Theme Decks! Deze heb je in drie verschillende sets, zo kan je starten met de chimpansee Grookey (Grass Pokémon), het lieve schattige konijntje Scorbunny (Fire Pokémon) of met de onopvallende hagedis Sobble (Water Pokémon). Bekijk de Theme Decks hier!

De inhoud

De Theme Decks zijn de meest uitgebreide sets! Deze bestaat uit een speelveld, aanvalsmuntjes, het speloverzicht (wat doe je wanneer) en een doosje vol met Pokémon kaarten! En natuurlijk een speciale kaart, in de onderstaande set Cinderace!

Pokemon Sword and Shield Theme Deck

Ook leuk om te lezen: Pokémon Sun & Go Team Up

Hoe werkt een Theme Deck?

Om het Pokémon Sword en Shield spel tegen iemand te spelen heb je minimaal twee Theme Decks nodig. Elke speler heeft zijn eigen Theme Deck nodig. Met de drie sets uit ons pakket konden wij dus het spel uit proberen!

Pokemon Sword and Shield

Je legt de speelvelden naast elkaar. Schud alle kaarten in het spel en legt deze gedekt op de juiste plek op het speelveld (dit geldt voor alle spelers). Vervolgens leg je de winnaars kaarten op het speelveld en pak je 7 kaarten van de stapel. Het spel begint! Wat jij in jouw beurt allemaal mag doen staat vermeldt op het speelveld of de bijgeleverde kaart. Je doorloopt alle stappen die je mag spelen en de volgende speler is aan de beurt. Deze stappen spreken voor zich en je speelt het spel dan ook al vrij snel.

Sword and Shield Theme Deck

Het spel is alleen wel volledig in het Engels, zowel de kaarten als het spel. En dat was voor Jamie (7 jaar) nog wel even heel erg lastig. Hij had bij alle stappen hulp nodig om het spel te spelen. Ook op de trainerkaarten staan bijvoorbeeld opdrachten en als je dan geen Engels kan lezen is dat nog vrij lastig. Onder begeleiding vond hij het overigens wel een heel leuk spel!

Pokémon VMAX

Tot slot nog even iets over de Pokémon VMAX. Dit is namelijk nieuw in deze serie kaarten! De VMAX Pokémon evolueren uit Pokémon V en verschijnen als Dynamax of Gigantamax Pókemon! Hoe tof is dat? Jamie vond er twee tussen zijn kaarten en was helemaal blij!

Pokémon VMAX

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

 1. Ik ben niet in het wereldje thuis. Ik ken alleen Pikachu van eerder. Mijn zoon weet er veel meer van ik geloof dat hij uitkijkt naar Lapras. Voor hem doe ik dan ook graag mee.

   1. Pinchu en pikachu
    Mijn kleinzoon is zo dol op alles wat met pokemon te maken heeft
    Hij heeft een debed overtrek ervan behang pyama badjas .en allemaal poppetjes van pokemon (100) die ik voor hem heb gekocht
    Met deze set zal hij zeker heel blij zijn.mocht hij het geluk hebben eens iets te winnen

 2. Ik doe graag mee voor mijn kleindochter.
  Haar favoriete pokémon is de schattige baby pokémon Pinchu.
  Dat is mijn favoriet vanaf nu dus ook, omdat ik alleen Pikachu ken van de plaatjes, maar deze baby vind ik leuker.
  Ik heb geen facebook (privéredenen), maar volg wel bloglovin.
  Hoop dat dat ook goed is.

 3. Wat een super gave prijs . Iedereen wil wel iets van Pokemon , natuurlijk ik ook. Maar deze heb ik niet en ken ik niet . Ze zijn dan ook heel erg mooi. Ik zou heel erg graag mee doen aan deze actie .

 4. Super wedstrijd ! Mijn zoon is echt gek op POKEMON. Zijn favoriet is Hoopa.

  Geabonneerd op de nieuwsbrief, gedeeld op Twitter en Facebook (ariane delvallee) en Instagram (psychologue1973)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.