999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Pick a Pen – Tuinen van 999 Games | Review

Pick a Pen – Tuinen van 999 Games | Review 7 juli 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pick a Pen - Tuinen

Onlangs kregen we het nieuwe spel van 999 Games Pick a Pen – Tuinen opgestuurd. Een bijzonder spel, want je rolt daar met potloden in plaats van met dobbelstenen! Er zijn verschillende varianten van Pick a Pen. Zo zijn er ook Crypten en ook Riffen.

Pick a Pen – Tuinen

Maar zoals gezegd gingen wij dus met Tuinen aan de slag. Dit is een spel van de auteur Reiner Knizia. Je speelt het met scorevellen en potloden. De scorevellen hebben drie verschillende niveaus. Daarnaast gebruik je dus potloden, die je dus ook als een soort dobbelstenen gebruikt. Het is de bedoeling om tuinen te vullen op jouw scorevel. In de moeilijkere niveaus hebben de tuinen ook bloemen en bomen. Het is de bedoeling dat je een tuin vult met één kleur. Ook kun je juist punten verdienen door een tuin te kleuren met alle (5) kleuren. Maar er zijn ook bonuspunten te verdienen. Zo krijg je punten als je de hele rand hebt gevuld of als je als eerste jouw tuin vol hebt.

Iedere ronde is er een andere startspeler. Deze gooit/rolt met de potloden. Op de potloden staan verschillende getallen. Dat aantal geeft aan hoeveel vakjes je mag kleuren op je scorevel. De vakjes die je kleurt moeten aan elkaar grenzen.

Wat vinden wij van het spel?

Wij houden thuis van snelle, korte spellen en Pick a Pen – Tuinen past dan ook perfect in ons straatje. Het is een leuk strategisch spel dat best nog wel wat denkwerk eist. Want waar ga op inzetten? En ga je ook jouw tegenstanders dwarszitten? Je kunt bijvoorbeeld net voor een tegenstander het potlood wegkapen waar diegene op zit te wachten. Het heeft veel verschillende elementen die het een uitdagend spel maken. Het gebruik van de potloden als dobbelsteen is ook erg grappig en iets wat ik nog niet eerder heb gezien bij andere spellen. Het is een leuk spel dat hier thuis zeker nog vaker op tafel komt!

Meer 999 Games? Lees hier onze review van Aqualin

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.