999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Pick a Pen – Crypten | Werp de potloden!

Pick a Pen – Crypten | Werp de potloden! 26 augustus 2023Leave a comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Pick a Pen Crypten

Niet met dobbelstenen gooien, maar met potloden! Dat is het zeer originele concept van Pick a Pen van 999 Games. Eerder vertelden we jullie al over de versie Tuinen van het spel. Maar er zijn er meer! Onlangs kregen wij Crypten. En vandaag lees je onze bevindingen.

Pick a Pen – Crypten

Bij dit spel krijg je een scoreblok met vellen van drie verschillende niveaus. Daarnaast krijg je er vijf kleurpotloden bij. Deze zijn tevens te gebruiken als ‘dobbelsteen’, ze hebben namelijk verschillende symbolen. Het is de bedoeling dat je de potloden rolt. Op de potloden staan symbolen die overeenkomen met symbolen op jouw scorevel. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk rijen en kolommen voltooit en op die manier punten scoort. Iedere ronde is er een andere startspeler. Deze gooit/rolt met de potloden.┬áDeze kiest een potlood uit en moet een symbool op zijn of haar scorevel inkleuren in de kleur van het gekozen potlood. Daarna kiezen de andere spelers een potlood.

Maar let op: je moet altijd van links naar rechts werken. Je scoort punten door bijvoorbeeld twee symbolen naast en/of onder elkaar dezelfde kleur te kleuren. Een kwestie dus van plannen, strategie en goed opletten! Sommige symbolen kunnen je een extra beurt opleveren. Heeft iemand het scorevel vol? Dan is het spel voorbij en worden de punten geteld.

Wat vinden wij van het spel?

Pick a Pen – Crypten is supermakkelijk om uit te leggen en je kunt dus vrij snel aan de slag. Het spel lijkt misschien simpel maar heeft wel degelijk veel uitdaging. Sowieso omdat je het op verschillende niveaus kunt spelen, maar ook omdat je een tactiek moet bepalen. En wil je bijvoorbeeld je tegenstander dwars zitten of focus je helemaal op jouw eigen spel? Hou je van snelle, tactische spellen? Dan is Pick a Pen Crypten absoluut een aanrader voor je. Wij zijn thuis in ieder geval fan!!

Pick a Pen Crypten

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.