Dagje uit Spellen en Puzzels

NK Mens Erger Je Niet!

NK Mens Erger Je Niet! 18 januari 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

NK Mens Erger Je Niet

Ben jij fan van het bordspel Mens Erger Je Niet!? Je kunt op zaterdag 21 januari meedoen aan het Nederlands Kampioenschap van Mens Erger Je Niet! Het is alweer de 43e editie. Iedereen kent het klassieke bordspel wel, maar niet iedereen kan zich ook de kampioen ervan noemen. Er zijn maar liefst vijf rondes voor nodig om deze titel te kunnen bemachtigen. Ben je een fanatieke speler en erger je je niet snel? Dan maak jij kans om Nederlands kampioen 2023 te worden!

NK Mens Erger Je Niet!

Tijdens het Nederlands Kampioenschap is iedere spelliefhebber van jong tot oud welkom. Of je al jarenlange ervaring hebt met het toernooi, of een beroep doet op je beginnersgeluk, niets is te gek. Voor voormalig kampioen Bob Herrebout (58) uit Zeeuws Vlaanderen, was dat laatste van toepassing: “Inmiddels speel ik al 10 jaar samen met mijn maat een potje Mens Erger Je Niet! tijdens onze pauze op het werk. We zagen dat er een NK werd gehouden en dachten we geven ons op. Het was mijn eerste deelname, ik speel en ben meteen kampioen geworden, wat een geluk.” Ook dit jaar gaat Bob weer voor de winst, “het is een wisseltrofee dus uiteraard komen wij ook dit jaar vanuit Zeeuws Vlaanderen ernaartoe rijden. Het zou leuk zijn als ik dit jaar weer win, maar iedereen maakt een kans en dat maakt het zo leuk.”

Van generatie op generatie

Het klassieke spel is populair onder alle leeftijdsgroepen en het enthousiasme wordt van generatie op generatie doorgegeven. Marjan Wells (62) uit Putten was de eerste die zich voor deze 43e editie van het NK heeft opgegeven: “De vorige keer vonden we het zo leuk dat het we het niet willen missen. Daarom was ik er dit jaar samen met mijn zoon, dochter, broer en een vriend als de kippen bij. Van jongs af aan spelen wij thuis al Mens Erger Je Niet!. Bijna elke week kwamen we bij mijn vader en moeder thuis om ‘één’ potje’ te doen. Vaak werd er dan tot in de late uurtjes doorgespeeld. Het fanatisme voor Mens Erger Je Niet! gaat zelfs zover dat bijna alle pionnen een bijnaam hebben, dit zorgt voor een stukje extra humor, wat de potjes nog spannender en leuker maken.”

Nederlands Kampioenschap Mens Erger Je Niet

Over het bordspel

Mens Erger Je Niet! is een spel van Koninklijke Jumbo. Jumbo bestaat alweer 170 jaar, wat deze editie van het NK extra bijzonder maakt. Dat is natuurlijk reden voor feest, en niemand minder dan Carnavalsvereniging De Droogpieren zal daarvoor zorgen. Bovendien belooft het een spannend toernooi te worden, met ruim 250 fanatiekelingen die strijden voor het kampioenschap. Wil je je aansluiten bij deze fanatiekelingen? Geïnteresseerden kunnen zich vooraf inschrijven via www.droogpieren.nl of op de dag zelf aan de deur in Emmeloord. Kinderen zijn van harte welkom mits zij zelfstandig het spel kunnen spelen. Bovendien kunnen mensen met een lichamelijke beperking ook spelen met een aangepast speelbord. Liever deze editie meekijken, in plaats van deelnemen? Dat kan natuurlijk ook.

Deelnemen?

Locatie: Theater ’t Voorhuys, Beursstraat 1, 8302 CW Emmeloord
Tarief deelname: € 10 (bij voorinschrijving € 7,50)
Inschrijven via: www.droogpieren.nl of op de dag zelf aan de deur in Emmeloord
Programma: 12.00 uur: Inloop
12.30 uur: Start NK met welkomstwoord van De Droogpieren
17.00 – 17.30 uur: Prijsuitreiking

Het Nederlands kampioenschap Mens Erger Je Niet! wordt georganiseerd door De Droogpieren in samenwerking met Koninklijke Jumbo. Kijk voor meer informatie op www.droogpieren.nl.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.