Games en Elektronica

Mijn Leven: Dierenarts | Review

Mijn Leven: Dierenarts | Review 7 april 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Mijn Leven Dierenarts

Heb je altijd al dierenarts willen worden of is het je droom? Dan kan je (alvast) oefenen tijdens het spelen van Mijn Leven: Dierenarts! In je eigen praktijk kan je dieren verzorgen en zieke en gewonde dieren helpen. Net als in het echte leven verander je in een heuse dierenarts!

Mijn Leven: Dierenarts

Een echte dierenarts werkt met verschillende onderzoeksmethoden. Stel de juiste diagnose en behandel de dieren met de juiste instrumenten en medicatie. Dit kan je verwachten in Mijn Leven: Dierenarts voor de Nintendo Switch.

  • Verzorg 7 diersoorten: hamsters, cavia’s, parkieten, katten, honden, konijnen en schildpadden.
  • Behandel 50 ziektes, van infecties tot tekenbeten
  • Verplaats je te voet, te paard of met de auto door de grote 3D wereld
  • Pas je personage aan naar eigen wensen

Onze ervaring met het spel

Wij kregen de mogelijkheid om Mijn Leven: Dierenarts voor op de Nintendo Switch te testen. Superleuk, want wij zijn gek op dieren, vooral Fenna (8) is een echte dierenvriend. Dus we gingen aan de slag! Het spel begint met het creƫren van een personage, de dierenarts. Je hebt nog weinig opties, maar deze kan je later tijdens het spel vrij spelen.

Personage

Heb je je personage gemaakt dan is het tijd om de 3D wereld te ontdekken. Al snel kom je een paard tegen dat je kan gebruiken om je door de wereld te verplaatsen. Leuk, maar eigenlijk wilden wij gewoon zo snel mogelijk naar de praktijk en dieren verzorgen.

Mijn Leven Dierenarts

Gelukkig vonden we de praktijk heel snel. En de eerste dieren waren al aanwezig om geholpen te worden. Tijd om dieren te behandelen en verzorgen.

Mijn Leven Dierenarts
Onderzoek

Bij alle dieren die je behandelt helpt het spel je om te onderzoeken wat het dier mankeert. En ook bij het behandelplan krijg je stap voor stap te zien wat je moet doen. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe je het dier het beste kan helpen. En na elke goede behandeling verdien je XP waarmee je weer upgrades kunt verdienen.

Mijn Leven Dierenarts
Dierenarts

Tot slot nog onze ervaring natuurlijk! Fenna (8) vindt het behandelen van de dieren heel leuk om te doen en gaat helemaal in Mijn Leven: Dierenarts op. Wat voor kinderen natuurlijk heel belangrijk is. Ze loopt graag rond in de wereld en behandelt graag de dieren. Zelf vind ik het spel niet heel uitdagend, de graphics zijn niet heel mooi en het spel had leuker en leerzamer ingestoken kunnen worden. Ik zal het spel dus niet snel nog een keer spelen, Fenna daarentegen wel.

Ook leuk om te lezen: Nintendo Switch OLED The Legend of Zelda | Nieuw

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.