Boeken, School en Vrije tijd

Mijn kind bakt graag!

Mijn kind bakt graag! 13 mei 201811 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Mijn kind bakt graag bakboek

Help, mijn kind bakt graag! Mama, gaan we koekjes bakken? Of cupcakes versieren? Hier in huis vinden de kinderen het geweldig om te helpen met koken, maar daarnaast blijft het bakken van een taart, koekjes of overheerlijke cupcakes favoriet. En dat is natuurlijk niet raar, want smaakt alles niet veel lekkerder als je het zelf kunt maken? Vandaag bespreken we daarom ook een heel leuk boek, dat ervoor zorgt dat iedereen met kinderen iets lekkers kan bakken. Het grote boek voor kleine bakkers: ‘Mijn kind bakt graag!’.

Mijn kind bakt graag!

Mijn kind bakt graag

Het boek ‘Mijn kind bakt graag!’ is geschreven door Helena Welvaert en de illustraties zijn gemaakt door Emma Thyssen. Juist, een geïllustreerd bakboek voor kinderen. Dat is handing! In het boek wordt er stap voor stap uitgelegd hoe kinderen bijvoorbeeld heerlijke zandkoekjes kunnen maken, uiteraard zonder zand! Eet je liever een lekkere chocoladecake? Ook dat is geen probleem. Het boek (hardcover) heeft 104 pagina’s met 20 heerlijke recepten.

Hoe werkt het boek?

Het boek is heel eenvoudig opgebouwd, zodat het voor zowel de ouders als kinderen heel goed te volgen is. Moeilijke kooktechnieken worden met tekst en afbeeldingen uitgelegd, zodat iedereen begrijpt wat de bedoeling is.

Mijn kind bakt graag uitleg
Mijn kind bakt graag – uitleg kooktechnieken.

Elk recept begint met een aantal symbolen. Deze symbolen geven aan wat de moeilijkheidsgraad van het recept is, welke kookbenodigdheden en welke ingrediënten je nodig hebt. Op die manier is het makkelijk in te schatten of het recept een kans van slagen heeft.

Mijn kind bakt graag - zo werkt het
De symbolen die bij ieder recept staan afgebeeld.

Heb je bijvoorbeeld zin om muffins te maken? Dan heb je hier niet veel kennis voor nodig, één koksmuts geeft aan dat het recept vrij eenvoudig is. Bekijk je de voorbereidings- en baktijd dan zie je dat je hier minimaal 30 minuten mee bezig bent. De eerste 7 stappen zijn prima uit te voeren door kinderen, maar daarna is hulp van de ouders noodzakelijk.

Mijn kind bakt graag muffins
Het recept voor muffins!

Wat ons betreft is het een heel duidelijk boek, waarbij je in één oogopslag ziet hoeveel tijd het je kost om een recept te maken. De illustraties laten duidelijk zien wat de bedoeling is, zodat ook (jongere) kinderen de stappen kunnen volgen. Het boek staat garant voor een gezellige bak middag voor jong en oud!

Lees ook: Mijn kind verveelt zich niet!

Mijn kind bakt graag!

€14,99
8.3

Prijs

7.5/10

Kwaliteit

8.0/10

Bakplezier

9.5/10

Pros

 • Met duidelijke illustraties
 • Veel bakplezier
 • Eenvoudig & leuk

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

 1. Ik loot ook graag mee voor dit leuke boek! Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie, op bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26).

 2. Mijn kleindochter Liv is dol op bakken.
  Ze is 9 jaar en ze popelt om te iets lekkers te bakken als ze bij mij is.
  De voorkeur gaat uit naar Cake of naar cupcakes die dan gezellig versierd worden.
  Met dit boek zal Liv erg blij zijn…en oma ook, gezellig samen bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.