Informatief & Tips

Magnetische pictogrammen | Structuur en duidelijkheid voor je kind

Magnetische pictogrammen | Structuur en duidelijkheid voor je kind 3 februari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Magnetische pictogrammen

“Ga ik vandaag naar de BSO?”, “Wanneer heb ik zwemles”, “Wat moet ik aan naar voetbal”. Er gebeuren zoveel dingen op een dag, dat het voor een kind lastig kan zijn om goed overzicht te houden. Een planbord met pictogrammen kan hierbij helpen. Met magnetische pictogrammen en planborden maak je eenvoudig een overzichtelijke dag- of weekplanning dat zorgt voor houvast en structuur. Hiermee creëer je rust voor je kind én jezelf.

Magnetische pictogrammen

Kinderen hebben minder overzicht dan ouders denken. Dit zorgt voor onrust in hun koppie waardoor ze sneller boos worden en minder flexibel zijn bij veranderingen. Dat geldt niet alleen voor kinderen met een ontwikkelstoornis zoals ASS, ADD of ADHD. Elk kind heeft behoefte heeft aan een bepaalde mate van structuur en duidelijkheid. Met magnetische pictogrammen kun je gemakkelijk overzicht creëren. Zo maak je voor jouw kind in één oogopslag duidelijk wat wanneer gaat gebeuren. Hierdoor ontstaat er structuur en duidelijkheid. Dat geeft rust voor jullie allebei, zodat er meer tijd en energie over blijft voor leuke dingen.

Verschillende soorten planning

Er zijn drie manieren waarop je picto’s kunt gebruiken. Voor een dag- of weekplanning of een stappenplan. In een dagplanning laat je op een planbord zien wat er vandaag gaat gebeuren en wanneer. Vragen als “wanneer mag ik gamen” of “gaan we al bijna eten” worden dan minder gesteld. Een weekplanning bestaat uit een overzicht van de grote activiteiten in de week. Het laat zien op welke dagen je kind naar school gaat, wanneer de BSO is en op welke dag opa of oma komt. Naast een dag- of weekplanning kun je pictogrammen ook inzetten als stappenplan, waarmee jouw kind leert zelfstandig een ingewikkelde activiteit uit te voeren. Denk hierbij aan zindelijk worden, aan- en uitkleden of het ochtendritueel.

EasyAuti

Een voorbeeld van een merk waar je magnetische pictogrammen kunt halen is EasyAuti. Met EasyAuti brengt Floor van Summeren praktische hulpmiddelen waarmee je overzicht en rust creëert voor je koters. Als moeder van 2 jongens met ASS en ADHD heeft ze ervaren dat het bieden van duidelijkheid en structuur binnen het gezin een absolute must is. Omdat afbeeldingen voor kids vaak beter werken dan een geschreven tekst, shop je bij EasyAuti de pictogrammen van Sclera op kant-en-klare magneten. Dus voortaan geen gedoe meer met papier, schaar en lamineerapparaat, maar met handige en duidelijke magneten die je eindeloos opnieuw kunt gebruiken. De picto’s zijn rustig en hebben weinig kleur en afleidende details, waardoor ze functioneel zijn om op een planbord te gebruiken. Alle bestellingen worden mooi ingepakt en verzonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.