Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Luco Toys, dé eco-vriendelijke bouwblokken

Luco Toys, dé eco-vriendelijke bouwblokken 8 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Luco Toys eco-vriendelijke blokken

Fans van Kapla opgelet! We vertellen jullie vandaag meer over andere bouwblokken die zeker het bekijken waard zijn. Dit zijn namelijk niet zo maar bouwblokken, het zijn de eco-vriendelijke bouwblokken van Luco Toys. Favoriet bij educatieve professionals, in de opvang en op scholen.

Luco Toys – Bouwen met eco-vriendelijke blokken

De bouwblokken van Luco Toys zijn eco-vriendelijke bouwblokken die echt in elkaar passen. Kinderen kunnen er heerlijk mee bouwen en de blokken zijn ook nog eens gemaakt van rubberhout dat een tweede kans krijgt. En geen gezeur of ‘jongens of meisjes’ blokken, de blokken worden geleverd in gender neutrale kleuren!

De inhoud

Wij mochten van Luco Toys de bouwset testen met 65 bouwblokken! In deze set zitten 18 lange H blokken, 12 korten H blokken, 13 kruisjes en 22 plankjes. Naast de bouwblokken wordt er ook een jutenzakje bijgeleverd en een boekje met bouwvoorbeelden!

Luco Toys - de inhoud
Juten opbergzak

Hoe werkt het?

Bouwen met de Luco Toys eco-vriendelijke bouwblokken is heel eenvoudig. Eigenlijk prikkelt het de fantasie van de kinderen direct. Wij mochten de blokken testen en Fenna (5 jaar) begon meteen te bouwen. Eerst met de bijgeleverde voorbeelden en later vanuit haar eigen fantasie.

Eco-vriendelijke blokken

In het boekje staan diverse voorbeelden, van dieren tot een molen. Fenna koos ervoor om een tafel en twee stoelen te maken, zoals je ziet op de afbeelding hieronder:

Tafel en stoelen

Het was even wat frutselen met de bouwblokjes, ze moest ze tenslotte nog leren kennen, stonden de tafel en stoelen zo in elkaar. Ze bekeek nog wat afbeeldingen maar besloot gewoon zelf aan het bouwen te gaan. En dat is ook meteen het leuke aan Luco Toys, het stimuleert de fantasie. Al snel kwam haar broer, Jamie (7 jaar), ook een kijkje nemen. En ook hij besloot de bouwblokken eens te testen.

Luco Toys eco-vriendelijke blokken

Over Luco Toys

Luco Toys zei je wellicht niet meteen iets, daarom vertellen we je graag nog wat meer over dit merk. Luco is ontwikkeld door twee Nederlandse industriele ontwerpers en ouders die op zoek waren naar houten blokken. Blokken die ook nog eens milieuvriendelijk zijn en verbindingen kunnen maken. De meeste houten blokken kunnen geen verbindingen maken en zo ontstond Luco Toys. Een samenwerking met Aziatische fabrikanten zorgden al snel voor de productie van de eco-vriendelijke producten. De blokken zijn gemaakt van rubberhout, bouwen die geen rubber meer produceren worden in dit geval gebruikt om bouwblokken van te maken.

Wat vinden wij van Luco Toys?

Het feit dat de blokjes eco-vriendelijk zijn was meteen al een pluspunt in mijn ogen. Evenals het feit dat dit heel leuk speelgoed is waar geen scherm bij komt kijken! De blokjes worden in leuke kleuren geleverd en met handige opbergzak. Dus Luco Toys had mij als moeder als in hun broekzak. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de kinderen, want wat heb je aan speelgoed als zij er niets meedoen?

Luco Toys
Ook onze kat Oliver vindt de blokken heel interessant!

Gelukkig zijn Fenna en Jamie ook enthousiast. In eerste instantie wisten ze nog niet zo goed wat ze ermee moesten maken. Maar al snel riepen ze ‘Kijk mama, dit lijkt op een auto’ en ‘Mama, kan je er ook een vliegtuig mee bouwen?’. Doordat de blokken op heel veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden stimuleert het de fantasie en creativiteit van kinderen.

Eco-vriendelijke bouwblokken

Benieuwd naar ander bouw- en constructie speelgoed? Kijk dan eens hier!

De blokjes hebben ook geen alledaagse vormen zoals je bijvoorbeeld bij Kapla gewend bent, dus het stimuleert in mijn ogen de kinderen nog meer. En laten we ook even stilstaan bij de fijne motoriek, want de blokken zijn niet heel groot, dus er wordt meteen goed geoefend als het gaat om de fijne motoriek!

Hebben jullie de eco-vriendelijke blokken van Luco Toys al in huis?

Luco Toys blokken

€33,33
8.9

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

8.8/10

Pros

  • Eco-vriendelijke blokken
  • Stimuleert de fantasie en creativiteit

Cons

  • De gekleurde blokjes verliezen de kleur

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.