Knutselen en Educatief Reviews Verlopen winacties

Lekker thuis knutselen met Club Creo

Lekker thuis knutselen met Club Creo 1 november 202012 Comments

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Club Creo

Je hebt moeders die hele kunstwerken met hun kinderen knutselen, en je hebt moeders zoals ik die wat aanrommelen met wc-rolletjes, crêpepapier en vouwblaadjes. Natuurlijk weet ik dat er Pinterest is en dat ik daar honderden knutselideeën kan vinden, maar het komt er gewoon niet van. Ik was daarom ook super enthousiast om twee pakketten van Club Creo te proberen. Zij leveren kant en klare knutselpakketten aan huis.

Een knutselabbonement

Club Creo richt zich op alle kinderen die van knutselen houden. Het idee van het bedrijf is dat je als ouder variërend, inspirerend en creatief knutselmateriaal ontvangt voor je kind. Om er gebruik van te maken, sluit je een abonnement af. Als lid krijg je elke maand een pakket door de bus. Het leuke is dat de pakketten erg van elkaar verschillen, waardoor je telkens weer wordt uitgedaagd.

Aan de slag!

In het eerste pakket dat we probeerden zitten sjablonen, een viltstift, vilt, lijm, knopen, touw, twee naalden en vulling. Genoeg om een paar hele mooie knuffeltjes zelf te maken. Mijn dochter van 6 zag het helemaal zitten om een nieuw vriendje in elkaar te zetten. Een paar stappen moest ik voor haar doen, maar het versieren was haar taak.

Eerst vouwen we het vilt dubbel, trekken we het sjabloon over met de stift en knippen we de vormpjes uit. Daarna zet ik nog wat knoopjes op het knuffeltje.

Nu zet ik het met naald en draad aan elkaar en vul de kikker met vilt.

Nadat het knuffeltje gevuld en genaaid is, kan hij versierd worden. Dit is wat mijn dochter ervan gemaakt heeft. Haar nieuwe kikkervriend!

In de verpakking zit vilt voor nog veel meer knuffeltjes, dus we zijn gelijk verder gegaan met een uil!

Bij elk pakket zit overigens een uitgebreide uitleg met allerlei suggesties. Die variëren van simpel naar moeilijk. Op die manier wordt iedereen op zijn eigen niveau uitgedaagd. We hebben nog genoeg over om binnenkort nog een paar mooie diertjes te maken. Eerst eens kijken wat er in het andere pakket zit!

In het tweede doosje zitten zes potjes zelfhardende klei, vormen van piepschuim, pompons, zelfklevende vormpjes, pijpenragers, oogjes, magneten en een beschrijving. Genoeg om allerlei leuke figuurtjes en magneten mee te maken! Aan de slag!

Eerst maakten we deze regenboog magneet. Simpeler kan bijna niet. Strookjes rollen, recht afknippen, een magneet erin duwen: et voilà! De roze maakten we door twee kleuren te mengen, ook dat werkt heel goed en is echt wonderlijk voor een 6-jarige haha.

En na regen komt ..

… zonneschijn! Even serieus, hoe leuk is dit? En zo simpel ook. We maakten samen ook nog een lieveheersbeestje en een clowntje.

Wat vinden we van de knutselpakketten?

Mijn dochter is ontzettend enthousiast dat ze nu ook echts iets kan knutselen waar ze wat aan heeft. De knuffeltjes en figuurtjes heeft ze leuk op haar kamer gezet en voor haar broertje heeft ze van de klei een auto gemaakt. Het eerste pakketje met naaien was nog wat lastig, maar samen is het goed te doen.

Zelf vind ik het vooral erg leuk dat je nu dingen knutselt die je normaal niet zo snel zou maken (althans in mijn geval dan). Ik had de klei bijvoorbeeld wel eens zien liggen in de winkel, maar kende het verder niet. Je leert dus ook nieuwe materialen kennen door de pakketten.

Geslaagd dus!

Hoe werkt Club Creo?

Voor 15,90 euro + 2,90 euro verzendkosten per keer krijg je elke maand een pakket door de bus. Je kunt ook een maandje overslaan als je bijvoorbeeld een drukke maand hebt of als het nieuwe pakket je niet echt aanspreekt.

Als je lid wordt, krijg je het kleipakket nu als welkomstcadeau voor maar 6,90 euro inclusief verzenden!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

12 comments

  1. Hier maak ik mijn kleindochter heel blij mee.
    Zij is dol op knutselen en doet het veel, ook bij mij.
    Ik volg op bloglovin, maar heb verder geen Soc.Media om privéredenen.
    Graag doe ik mee voor dit knutselpakket.

  2. Oh ziet er leuk uit. Zeker voor de dochter zijn altijd opzoek naar nieuwe dingen ze moet haar motoriek hard oefenen zowel de fijne als de grove. Dus is wel ideaal. ❤️? Ik duim

  3. Wat een geweldig leuk knutselpakket is dit, gezellig om samen veel knutsel plezier te hebben met de kleinkinderen. Ik doe er maar wat graag voor mee!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.