Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

LaQ – Japans constructie speelgoed

LaQ – Japans constructie speelgoed 26 november 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LaQ_constructie speelgoed

Met regelmaat komen wij speelgoed tegen waarvan wij denken: wat leuk, waarom kennen wij dit nog niet?! Dit was ook het geval met LaQ, dat wij vorig jaar voor het eerst ontdekten op het Spellenspektakel. Onlangs zagen we het LaQ constructie speelgoed op Instagram voorbij komen en we dachten hier willen we meer van weten!

Wat is LaQ constructie speelgoed?

LaQ is een bouwsysteem uit Japan. Het is uitgevonden door de heer Hiroshi Kichijo. Hiroshi haalde zijn inspiratie uit de bekende oude Japanse bouwstijl waarbij huizen worden gebouwd door houten elementen aan elkaar te klikken. En hoe zet je dit dan om naar speelgoed? Door bouwstenen te ontwikkelen die je in elkaar kunt klikken waarmee je niet alleen rechte maar ook ronde vormen kunt bouwen! Deze manier van bouwen maakt het LaQ constructie speelgoed dan ook meteen uniek in zijn soort.

Voor het bouwen zijn zeven verschillende steentjes ontwikkeld. Deze steentjes hebben allemaal verschillende functies. Zo is er een LaQ basis vierkant, de basis voor alles wat je kan maken. Er is een basis driehoek om nieuwe dimensies te creëren en er zijn LaQ connectoren (smal, breed, 3D, 90 en 120 graden) om basisstenen te verbinden en 2- en of 3-dimensionale vormen mee te maken.

Hoe werkt het?

Wij kregen van LaQ de mogelijkheid om de LaQ bonus set te testen. Deze bouwset bevat maar liefst 1.168 onderdelen inclusief gereedschap en instructieboekje. Meer dan genoeg om LaQ goed te leren kennen!

LaQ bonus set
LaQ bonus set

Samen met Fenna (5 jaar) en Jamie (7 jaar) gingen we aan de slag. In de bonus set zijn verschillende voorbeelden te vinden. Hiermee leer je precies hoe de LaQ bouwsteentjes in elkaar passen. Jamie en Fenna gingen aan de slag en bouwden eerst een aantal tweedimensionale voorbeelden.

LAQ_speelgoed
LAQ_speelgoed
LAQ creaties

Op de afbeelding hierboven kan je al een aantal van de basis stukjes zien, o.a. het vierkant, driehoek en een connector. Om driedimensionale bouwwerken te gaan maken is het instructieboek nodig. Hier staan de wat complexere bouwwerken in en daar ging ik zelf mee aan de slag.

LAQ_instructieboekje

Je ziet meteen dat de bouwtekeningen wat moeilijker worden. Hierbij is ruimtelijk inzicht nodig om aan de slag te kunnen. Evenals een goede concentratie en geduld. Voordat ik begon heb ik eerst alle onderdelen bij elkaar gezocht. Bij elk bouwwerk staat precies welke onderdelen in welke kleur je nodig hebt. En een goede voorbereiding is het halve werk, dus ik heb alles eerst even klaargelegd.

laq constructie speelgoed

Vervolgens ben ik stap voor stap gaan bouwen. De instructies zijn goed te volgen, maar zijn zeker voor onze 5-jarige nog wel wat lastig. Af en toe even goed controleren of alle onderdelen op de juiste plek zitten en weer door.

Een prachtige auto

Al vrij snel zat er een prachtige formule 1 wagen in elkaar. Je kan zelfs het ‘dak’ open klappen om er iemand in te zetten. De auto rijdt ook echt en ziet er spectaculair uit, niet?

Wat vinden wij van LaQ?

Al snel hadden wij hier in huis allemaal de smaak te pakken. Jamie en Fenna bouwden de tweedimensionale bouwwerken en begonnen ook zelf bouwwerken te verzinnen. Zelf bouwde ik een aantal driedimensionale bouwwerken. Het LaQ constructie speelgoed klik je heel eenvoudig in en uit elkaar. Absoluut niet moeilijk en ook voor onze 5-jarige goed te doen.

LaQ_constructie speelgoed

De LaQ bonus set wordt geleverd met onderdelen in verschillende vrolijke kleuren. En het bouwen met LaQ is niet alleen leuk, maar ook goed voor je! Zo is er aan de Japanse Nihon Universiteit onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit tijdens het bouwen met LaQ. En wat blijkt? Zowel de linker- als de rechter hersenhelft laat verhoogde activiteit zien. Je wordt dus op meerdere manieren uitgedaagd. Het vergroot je fijne motoriek, laat je geconcentreerd werken, doet een beroep op je fantasie en creativiteit en vergoot het ruimtelijk inzicht. Wat ons betreft een absolute aanrader.

LaQ in de winkels

Ben je enthousiast en wil je het LaQ constructie speelgoed ook eens proberen? Dat kan! Er is voor iedereen wel een leuke bouwset te vinden. Bij LaQ hebben ze verschillende werelden gecreëerd. Zoals LaQ basis, dieren, robots, dinosaurussen, marine, sweet en hamacron. Ben je op zoek naar een speciale kleur LaQ bouwsteentjes dan kan je deze ook los bestellen! Bekijk hier de verschillende LaQ bouwsets!

Hebben jullie al LaQ constructie speelgoed in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.