Reviews Speelgoed van het Jaar 2022 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Kuddegedrag | Speelgoed van het Jaar 2022

Kuddegedrag | Speelgoed van het Jaar 2022 4 november 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Kuddegedrag - Speelgoed van het Jaar 2022

Door de jury van de Speelgoed van het Jaar 2022 verkiezing heeft het spel Kuddegedrag de jury-prijs al op zak. Maar verdient het ook de Gouden publieksprijs? Wij hebben het spel getest en vertellen jullie er meer over! We kunnen al wel verklappen dat het allemaal te maken heeft met the inschatten van je tegenstander. Lees je mee?

Kuddegedrag; wat je ook doet, volg de meute!

Kuddegedrag is een spel van DGTL Detox. Tijdens dit spel draait het allemaal om het inschatten wat de tegenstander gaat doen. Een hele simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen! Doe dit door als de kudde te denken en dezelfde antwoorden op te schrijven als je tegenstanders.

Kuddegedrag - Speelgoed van het Jaar 2022

De inhoud

Eerst nog even terug naar het spel, de vormgeving en de inhoud! Om te beginnen is de doos alleen al een cadeautje, alle vlekken zijn namelijk zijdezacht! Op de foto’s is het niet goed te zien, maar geloof mij maar de doos is hier thuis regelmatig geaaid!

De inhoud

In de doos vind je alle benodigdheden voor een stal, de koe, koefiches, speelkaarten, schrijfblokjes en de spelregels. Alles om met minimaal 4 en maximaal 20 spelers aan de slag te gaan!

Wat ik ook graag nog even wil uitlichten is het thema duurzaamheid! Want bij DGTL Detox wordt er stilgestaan bij het milieu. Zo heeft het spel stickers gemaakt van planten. En verpakkingsmateriaal dat voorheen van plastic was vervangen voor een duurzamer alternatief. Super!

Duurzaam
Kuddegedrag

Hoe werkt Kuddegedrag?

Maar hoe werkt Kuddegedrag nou precies? Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Dit doe je dus door als kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers. En dit zijn antwoorden op willekeurige vragen, zoals op de kaarten hieronder:

De vragen

De spelleider leest de vraag voor en iedereen schrijft een antwoord op. Vervolgens worden één voor één alle antwoorden voorgelezen. Behoort jouw antwoord bij de meerderheid dan ontvang je één koefiche als beloning. Heb jij als enige speler een ander antwoord opgeschreven dat niet overeenkomt met de rest? Je bent een vreemde eend in de bijt en in dit geval levert dat je de Roze Koe op. Totdat je de Roze Koe hebt doorgegeven aan een andere speler kan je het spel niet winnen! Probeer dus als de kudde te denken en zo snel mogelijk 8 koefiches te verzamelen!

Wat vinden wij van Kuddegedrag?

Het spel lag hier al enige tijd in huis, dus Fenna (8) vroeg al ongeduldig wanneer we nou eindelijk Kuddegedrag zouden gaan spelen. Dus toen het moment eenmaal daar was was het feest! Het spel uitpakken en op tafel zetten is de eerste stap. We pakten er de pennen bij en we gingen aan de slag.

Kuddegedrag

De vragen zijn simpel maar wel ook heel leuk! En al snel hadden we de smaak te pakken. Wij kennen elkaar als gezin natuurlijk vrij goed, dus we dachten misschien niet als de algemene kudde, maar we leerden elkaar zo wel nog beter kennen! En die Roze Koe, tja die was iedereen liever kwijt dan rijk. Al is hij wel lekker ‘squishy’ en volgens de kinderen ‘satisfying’ om in te knijpen!

Met zijn vieren is het spel al heel leuk, maar volgens mij is Kuddegedrag met een grotere groep dus nog veel leuker. Absoluut leuk om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping of op familieweekend. Wat ons betreft is Kuddegedrag zeker een kanshebber voor de Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2022.

Ook leuk om te lezen: What Do You Meme

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.