Overige

Keer op Keer Kids | Review

Keer op Keer Kids | Review 17 april 20211 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Keer op Keer Kids

Ben je gek op het dobbel spel Keer op Keer en willen de kinderen graag mee spelen? Dat kan lastig zijn met jonge kinderen in huis, maar vanaf nu is daar de oplossing! Voor kinderen vanaf 5 jaar is er nu de variant Keer op Keer Kids. Zo kunnen jullie toch samen dit populaire spel spelen!

Alles over het populaire spel Keer op Keer

Misschien heb je afgelopen december ook wel een poging gedaan om het populaire dobbelspel Keer op Keer te bemachtigen. En dat bleek zo eenvoudig nog niet, dit spel was bijna nergens meer verkrijgbaar! Ook bij bekende influencers (o.a. bij Bas Smit) zag je het spel steeds vaker voorbij komen. En dat is wat mij betreft ook niet vreemd, dit dobbelspel is ook gewoon ontzettend leuk! Wat dit spel zo leuk maakt lees je in het artikel ‘Keer op Keer van 999 Games‘. Vandaag vertellen we jullie of Keer op Keer Kids net zo leuk is.

Keer op Keer voor kinderen

Hoewel het originele spel geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar oud, is er nu ook een editie uitgebracht voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze variant van het spel is eenvoudiger en leuk geïllustreerd voor jonge kinderen. Zo leren zij ook heel eenvoudig de basisvaardigheden van het dobbelspel Keer op Keer.

De inhoud

Keer op Keer Kids zit in een compact doosje dat het makkelijk maakt om dit spel mee te nemen op reis. Ideaal dus voor tijdens de zomervakantie of een logeerpartijtje. In het doosje zitten 3 dobbelstenen, 4 potloden een scoreblok en de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt het spel?

In het spel draait alles om drukte in een dierentuin. Er zijn vandaag zoveel bezoekers dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voeren van de dieren. Dit doe je door de juiste kleuren te dobbelen om daarmee de dierenverblijven op het scoreblad aan te kruizen en zo punten te scoren. Heb jij als eerste een dierenverblijf vol dan scoor je de meeste punten!

Keer op Keer Kids

Voordat je begint geef je alle spelers een scoreblad en een potlood. Dan is het tijd om te starten! De speler die als laatste een dierentuin heeft bezocht mag beginnen. Gooi de drie dobbelstenen en bekijk de kleuren. De speler die mocht gooien mag als eerste een keuze maken. Kiest de speler roze, dan pakt hij of zij de roze dobbelsteen en kruist hij in zijn verblijf één van de roze verblijven weg. Maar hier zitten wel een aantal regels aan verbonden:

  • Je mag alleen een verblijf wegkruizen dat een ster heeft (de middelste kolom op het scoreblad) of wanneer het kleur van jouw verblijf grenst aan een al eerder afgekruist dierenverblijf. Let op: Dierenverblijven die schuin aan elkaar verbonden zijn mogen niet afgekruist worden.
  • Maak je bij het afkruisen een kolom vol (de hele rij van boven naar beneden), dan meld je dit bij de medespelers en omcirkel je die kolom en de bijbehorende emmertjes.
  • Een dierenverblijf bestaat uit alle aaneengesloten dieren van dezelfde kleur.

Vervolgens kiezen de overige spelers een kleur en kruizen dit af op het scoreblok. Kies je voor de kleur paars, dan speel je een joker. Je mag nu een paars kruis onder een kameleon wegkruisen. Heb je twee kruisjes onder een kameleon dan heb je een geldige joker, je mag nu een willenkeurig dierenverblijf wegstrepen.

Hoe win je Keer op Keer Kids?

Alles draait om de rondjes. Heb je als eerste een kolom vol dan mag je een cirkel zetten om de bezoeker (bovenaan de kolom) en om de emmertjes onder de kolom. De andere spelers zetten een kruis door de bezoeker boven deze kolom, zij kunnen voor de bezoeker geen punten meer halen. Wel mogen deze spelers de emmertjes omcirkelen als het hen later in het spel lukt de kolom te vullen. Verder verdien je nog punten wanneer je alle vakjes van een bepaalde kleur hebt afgestreept. Maar let op! Heb jij twee kleuren volledig afgestreept dan stopt het spel. De speler met de meeste cirkels (punten) wint het spel!

Het scoreblad

Wat vinden wij van het spel?

De variant voor kinderen vanaf 8 jaar wordt hier in huis regelmatig gespeeld. Dus nu ik dit ook met Fenna (6) kon gaan spelen was ik stiekem op voorhand al enthousiast. Maar wat zou Fenna er van vinden? Na een korte uitleg van het spel gingen we aan de slag. De regels zijn eenvoudig dus die werden al snel opgepikt. Dobbelen en strepen maar!

Keer op Keer Kids

Het eerste potje Keer op Keer Kids was nog even wennen, even goed opletten wanneer je punten scoort en leren om vooruit te denken. Maar al snel had Fenna de smaak te pakken. Er werden direct meerdere spelletjes gespeeld en ze wilde eigenlijk niet stoppen. Ook toen oma een aantal dagen later op bezoek kwam moest zij eraan geloven. Ik kan gerust zeggen dat het Fenna de smaak te pakken heeft! Het feit dat het onvoorspelbaar is hoe een potje gaat lopen maakt het spel uitdagend. Zo gooide wij bijvoorbeeld één potje bijna geen blauw, dan heb je direct een extra uitdaging en hoe ga je daar nou het beste mee om?

Hebben jullie Keer op Keer Kids al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. Het is een fantastisch spel! We kennen het, hebben het wel gespeeld maar hebben het nog niet zelf! Het lijkt me super gaaf om dit spel met onze 7 kleinkinderen te gaan spelen! Ze zijn vanaf 6 jaar, onze kleinzoon is vandaag 6 jaar geworden, tot 0 jaar, dus we kunnen nog jaren soelletjes doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.