Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

IQ Twins van Smart Games | Review

IQ Twins van Smart Games | Review 1 maart 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

IQ Twins van Smart Games

Sinds onze vakantie naar Egypte (vorig jaar alweer helaas) zijn wij helemaal fan van de handige (reis)spellen van Smart Games. Deze kleine spellen nam ik eenvoudig mee in mijn handbagage en we (ouders en kinderen) hebben ons er heel lang mee vermaakt. Tijd voor een review dus! Vandaag vertel ik je meer over één van de nieuwe spellen: IQ Twins van Smart Games.

Alles over IQ Twins van Smart Games

De reisspellen van Smart Games passen eenvoudig in je handbagage, ideaal. Maar de spellen zijn ook ontzettend leuk om te spelen. Zoals alle spellen van Smart Games speel je ze op verschillende niveaus. De spellen zijn dus leuk voor jong en oud. Dat is ook bij IQ Twins niet anders. Wat er wel anders is in vergelijking met de voorgaande spellen is de extra dimensie die is toegevoegd.

IQ Twins van Smart Games

De inhoud

Eerst maar even naar de inhoud. Eerlijk is eerlijk, ik vind de spellen er wel altijd wat saai uitzien. Een simpel doosje, boekje met puzzels en de ‘puzzelstukken’. Meer dan dat is het niet! Wel heel praktisch dus én ook zeker niet saai (schijn bedriegt 😉 ).

De inhoud

Hoe werkt IQ Twins van Smart Games?

Wat moet je precies met de gekleurde stukken en het doosje? Nou dat is heel eenvoudig, je slaat de handleiding van IQ Twins open en je leest precies wat je moet doen. De basis is voor alle puzzels hetzelfde.

Review IQ Twins van Smart Games

Je haalt alle puzzelstukken uit het doosje. Je kiest een niveau om te spelen en een bijbehorende puzzel. Je ziet nu een afbeelding waarbij enkele stukken in het doosje zijn teruggeplaatst op een bepaalde positie. Dit bouw je na. Liggen de puzzelstukken in het doosje? Dan is het tijd om te gaan puzzelen. Het is aan jou om de overige stukken in het doosje te plaatsen zodat je deze weer kan sluiten en kan opbergen!

Wat vinden wij van IQ Twins?

Wij hebben inmiddels meerdere reisspellen van Smart Games in huis. IQ Twins is de nieuwste aanwinst. De spellen lijken in de basis hetzelfde, maar toch verschillen ze van elkaar. In het geval van IQ Twins zit de extra dimensie hem in de puzzelstukken. Je zult zien dat je alle puzzelstukken twee keer hebt, maar toch verschillen ze. Het ene puzzelstuk moet je in een hoek van 45 graden plaatsen en de ander in een hoek van 90 graden. Dat is dus lastiger dan je denkt!

IQ Twins

Samen met Fenna (8) heb ik het spel getest. Wij vinden het altijd erg leuk om samen te puzzelen, maar ook alleen zijn de puzzels lekkere hersenkrakers. Dus als je even lekker je hersenen wil trainen, dan is IQ Twins zeker een aanrader. Al zijn wat mij betreft alle Smart Games reisspellen dat wel! Het is aan jou om te bepalen welke puzzel jou het leukste lijkt!

Benieuwd welke Smart Games spellen wij allemaal al hebben getest? Je vindt ze hier!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.