Games en Elektronica Televisie & film Trends

Het is vandaag Mario-dag!

Het is vandaag Mario-dag! 10 maart 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Mario-dag - MAR10 - 10 maart 2023

Het is vandaag 10 maart 2023 en dat betekent dat het Mario-dag is, oftewel MAR10-dag. En misschien had je het wel al door maar MAR10 lees je natuurlijk als Mario. Ter ere van deze dag vol springen en het beleven avonturen van deze iconische held hebben we een aantal leuke weetjes over Mario op een rij gezet!

Wist jij dit over MAR10?

Super Mario debuteerde in 1981 in het speelhalspel Donkey Kong, waarin hij nog geen Mario heette maar ‘Jumpman’ werd genoemd. Sindsdien gaat hij op avontuur op elk spelsysteem van Nintendo. En inmiddels zijn er maar liefst 373 miljoen Super Mario-Games verkocht.

De allereerste Super Mario Bros-game verscheen in Japan op 13 september 1985 voor het Famicom-systeem en later voor het Nintendo Entertainment System in Noord-Amerika en Europa.

Na een tijdje viel het magazijnmedewerkers van Nintendo op dat ‘Jumpman’ nogal op hun huisbaas l;eek. Die huisbaas heette toevalig, je raadt het niet, Mario! Zo is Mario dus aan zijn naam gekomen!

In de jaren ’80 was de hardwaretechniek nog beperkt, waardoor Mario’s uiterlijk werd ontworpen om aan de beperkingen te voldoen. Zijn rode overal en blauw shirt zijn gemaakt om zijn armbewegingen duidelijker te maken, ter wijl zijn grote neus en snor het gezicht herkenbaarder maken.

Naast de bekende power-ups zoals de superpaddestoel en vuurbloem heeft Mario heel wat andere power-ups leren gebruiken. Ken je de Bee Mushroom, Super Bell, Wing Cap en Super Leaf nog?

De Mario-game met de meeste levels is Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Swich. Er zijn meer dan 20 miljoen levels beschikbaar.

Mario-dag - MAR10 - 10 maart 2023

En het meestverkochte spel voor de Nintendo Switch? Dat is Mario Kart 8 Deluxe! Wereldwijd zijn er meer dan 52 miljoen exemplaren verkocht.

Mario Kart Deluxe
Wist jij al deze feitjes over Mario al? Wij wensen je in ieder geval een fijne Mario-dag!

Ook leuk om te lezen: Mario Strikers: Battle League Football | Review

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.