Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Het geheim van de wifi | Review

Het geheim van de wifi | Review 9 maart 2021Leave a comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Het geheim van de wif

Stiekem moet ik lachen als ik de eerste zin op de achterkant van het boek Het geheim van de wifi lees. ‘Sarah baalt. Ze zit op een camping zonder wifi!’ Vanaf kleins af aan tot aan mijn 15e, ging ik elke zomervakantie met mijn ouders naar een camping. Wij lazen dan een boek in de auto en ter plekke speelden we alleen maar buiten. ‘Wifi’ kenden we helemaal niet. Als ik dat aan mijn zoon Luuk (8) vertel, kijkt hij me schaapachtig aan. ‘Maar dat was dan ook saai!’

Eerlijk is eerlijk, als ik nu op vakantie ben, check ik ook eerst of er wifi is. Want stel je voor… Mijn livestream met mijn BFF is van levensbelang en ik moet toch ook weten wat voor weer het wordt?! En mijn werkmail… en… Zo kan ik nog even doorgaan. En dat is dus precies waar dit boek over gaat. Hoofdrolspeelster Sarah is heel bang dat ze haar vriendinnen kwijtraakt, als ze niet gauw op de wifi kan op de camping. Haar ouders vinden het wel eens goed dat ze een aantal dagen niet online is, maar Sarah is het daar – uiteraard – absoluut niet mee eens. Gelukkig ontmoet ze Gijs, die weet waar wifi is! De twee gaan samen op zoek.

Het geheim van de wifi

Het geheim van de wifi – Lekker leesbaar

Luuk leest het boek in drie dagen uit, hij heeft het boek mee naar school en daar lezen ze een half uur per dag. De letters van dit boek zijn groot en makkelijke zinnen, dus het verbaast me niets dat hij het snel uit heeft. “Ik vond het een leuk boek. Gijs was heel leuk, want die was erg grappig. Hij wist ook waar wifi was en toen ze wifi gevonden hadden, moest ik heel hard lachen! Want dat was heel grappig! Maar meer vertel ik niet. Dan is het niet spannend meer. In het boek stond op bijna elke bladzijde wel een plaatje, dat hoeft niet zo voor mij. Dit is een leuk boek voor kinderen die houden van lezen en heel veel digitaal doen. Ik geef het boek een 8.”

Kak

Grappig is de woordenlijst die achter in het boek is toegevoegd. “Lieve lezer, deze woordenlijst is speciaal voor grote mensen. Zij hebben natuurlijk lang niet zoveel verstand van social media als jij.” Klopt, soms hoor ik woorden voorbijkomen die ik nog nooit heb gehoord. En zo ook in dit boek. In de woordenlijst staat onder andere ‘LYSM’ : Love you so much (ik zou het toch persoonlijk uittypen, maar goed, nu weet ik wat het betekent!), ‘target’ – uitspraak taar-guht. Betekenis: doel. En ook staat ‘kak’ in de lijst met als melding: Mocht je vroeger niet zeggen. Ok dan. Nu voel ik me pas echt oud!

Het geheim van de wifi

Geen wifi?

Op mijn vraag of Luuk het erg zou vinden om een paar dagen zonder wifi te zitten, is hij duidelijk: “Als ik de iPad mee had, zou ik het wel heel erg vinden. Dan kan ik geen Brawl Stars spelen. Maar als ik die iPad niet mee had, maakt het me niet zoveel uit. Dan ga ik wel iets anders doen. Donald Ducks lezen ofzo.” Dat is nog eens fijn om te horen! Maar geen wifi tijdens de vakantie..? Ik denk dat ik er nog wel de meeste problemen mee zou hebben…

Het geheim van de wifi

Het geheim van de wifi maakt onderdeel uit van de serie ‘Het geheim van…’ van auteur Angelique van Dam. Zo zijn er onder andere ook de titels met Het geheim van de voetbalheld, de dierenredders en de vlogger.

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.