999 Games Merken Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Hellapagos | Review

Hellapagos | Review 19 januari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bordspel Hellapagos

In het spel Hellapagos van 999Games ben je na een schipbreuk belandt op een verlaten eiland. Met een orkaan op de loer is het een kwestie na overleven en ontsnappen voordat de orkaan je wegblaast. Lukt het jou om op tijd te ontsnappen? Ontdek het in het partyspel Hellapogas!

Hellapogas van 999Games

Het bordspel Hellapogas is een een partyspel en geschikt voor 3 tot 12 spelers. Samen probeer je te overleven op het verlaten eiland, maar als het er op aan komt kies toch ieder voor zich! Verzamel voedsel, water en bouw aan een vlot om met zoveel mogelijk spelers het eiland te verlaten.

Hellapagos van 999Games

Bij dit coöperatieve bordspel draait het om samenwerken, maar denk ook aan jezelf. Want als er niet genoeg eten en drinken is verzameld wordt er gestemd wie er overleeft en wie eruit het spel wordt gegooid! Zoals op de doos al staat: samen overleven….totdat de honger toeslaat!

De inhoud

Het bordspel Hellapogas bestaat uit verschillende onderdelen. En zoals vaak bij spellen van 999Games ziet het er allemaal weer prachtig uit! In dit spel vind je de volgende spelonderdelen: 6 houten ballen (5 wit, 1 zwart), een buidel, 12 vlotkaarten, 54 wrakkaarten, 12 weerkaarten, 12 statuskaarten, 1 startspelerkaart, 1 houtsteen, 1 voedselsteen, 1 watersteen, het spelbord, 1 kaartenhouder en de spelregels.

De inhoud van het spel

Alle spelonderdelen passen ook gemakkelijk in de doos bij het opruimen. Zelfs daaraan wordt bij 999Games altijd aandacht besteed. Wat zeg nou zelf, zelfs opgeruimd ziet dit er superleuk uit!

Opgeruimd in de doos

Oké, door naar het spel. Want hoe werkt Hellapogas en is het leuk?

Hoe werkt het partyspel Hellapogas?

Het doel van het spel is in leven blijven en ontsnappen. Klinkt eenvoudig toch? Dit doe je door samen te werken met je medespelers. Het spel wordt gespeeld in rondes. Elke ronde begint met het wisselen van de startspeler en het omdraaien van een nieuwe weerkaart. Vervolgens kiest elke speler een actie een wordt aan het eind van de ronde gecontroleerd wie het spel overleefd.

De startopstelling

Het belangrijkste zijn de vier verschillende acties waaruit elke speler kan kiezen per beurt:

  • Vis vangen, pak een bal uit de buidel en bekijk hoeveel vis je hebt gevangen.
  • Verzamel water, je verzamelt zoveel water als je op de weerkaart ziet staan.
  • Verzamel hout om een vlot te bouwen
  • Doorzoek het wrak (pak een wrakkaart)
Bordspel Hellapagos - weerkaarten
De weerkaarten, de druppels geven aan hoeveel water je mag verzamelen.

Allemaal hele eenvoudige acties, maar het is belangrijk dat je samenwerkt. Aan het eind van het ronde overleef je alleen als er voldoende eten en drinken is verzameld. En anders is er een stemronde!

Wrakkaarten
Wrakkaarten

Dus denk goed na wat je doet! Soms is het slim om voor jezelf na te gaan hoe jij in je eentje zou kunnen overleven, maar in andere gevallen heb je toch echt je medespelers nodig. Voor jezelf spelen doe je deels met de wrakkaarten, hierbij kunnen hulpmiddelen zitten die alleen voor jou gelden. En heb je een pistool en kogel verzameld, dan kan je voorkomen dat je wordt weggestemd!

Dit is het spel in vogelvlucht, er zijn nog veel meer regels en onderdelen in het spel, die het spel extra uitdagend maken. Zo kan je worden gebeten door een slang of wordt je ziek van bedorven water. En dat helpt niet mee, want ziek ben je zwakker. En als je dat geen uitdaging genoeg vindt, dan kan je de uitbreiding spelen.

Hellapagos de uitbreiding

In de doos van het spel Hellapagos vind je nog drie andere soorten kaarten: voorwerpen, karakters en gebeurtenissen. Deze kaarten zijn nodig om de uitbreiding van het spel te spelen. Maak je gebruik van de karakterkaarten dan krijgt elke speler een karakter toegewezen met een bonus of misschien wel een nadeel tijdens het spel.

Partyspel Hellapagos karakters
Karakterkaarten

Ook de kaarten met gebeurtenissen kunnen het spel een nieuwe uitdagende draai geven. De startspeler draait elke ronde een nieuwe kaart om die tijdens die ronde gespeeld moet worden.

Gebeurtenissenkaarten
De gebeurteniskaarten

Met de uitbreidingskaarten maak je het spel dus nog uitdagender!

Wat vinden wij van Hellapagos?

Wij kregen Hellapagos van 999Games om te testen! Allereerst waren we weer onder de indruk van de mooie illustraties. Zowel op de kaarten en het bordspel, maar ook de doos ziet er prachtig uit. Alle materialen zijn van goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de houten ballen en de buidel.

Partyspel Hellapagos

Hellapogas is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 spelers. Wij speelden het met zijn drieën en het basisspel was al een uitdaging. Na een aantal rondes hadden we het spel door en kwamen ook tot de conclusie dat we beter moesten gaan samenwerken! Dat deden we dus ook tijdens het tweede potje en toen kregen we het door. Samenwerken is belangrijk, maar ook voor je eigen kiezen is belangrijk. Maar hoe combineer je dit dan? Dat is de vraag! En dat maakt dit spel zo leuk!

Bordspel Hellapagos

Ook leuk om te lezen: Aqualin van 999Games

Als je het basisspel een aantal keer hebt gespeeld is ook zeker de uitbreiding erg leuk om te spelen. Met drie spelers is dit soms wel lastig, maar met meerdere spelers kan het niet anders dan dat dit een extra dimensie aan het spel geeft. Zodra de lockdown voorbij is gaan wij het zeker met meerdere spelers dit spel nog eens spelen!

Let er bij dit spel op met wie je speelt, je kan worden weggestemd en daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen! Daar had Jamie (8) nog wel even moeite mee. Het spel is overigens geschikt voor spelers vanaf 10 jaar, maar Jamie had het spel met een beetje hulp ook vrij snel door.

Hebben jullie het partyspel Hellapagos al eens gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.