Baby en Peuter Informatief & Tips Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Green Toys – Duurzaam speelgoed gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen

Green Toys – Duurzaam speelgoed gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen 3 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Duurzaam speelgoed is iets dat steeds meer aandacht krijgt en steeds populairder wordt. Green Toys is een voorloper op dit gebied. Het Amerikaanse bedrijf maakt speelgoed dat uitsluitend is gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen en andere milieuvriendelijke materialen.

Green Toys

Green Toys is zoals gezegd een Amerikaans bedrijf en wil aandacht vragen voor duurzaam speelgoed. Ze geloven dat een beter milieu te bereiken is door de producten die we dagelijks gebruiken duurzamer te maken. En in dit geval dus de producten die onze kinderen gebruiken. Het speelgoed is gemaakt van high-density polyethyleen (HDPE). Dit materiaal wordt beschouwd als een van de veiligste en schoonste plasticsoorten. Het speelgoed is ontworpen zonder BPA , PVC, ftalaten of uitwendige coatings. De verpakking is gemaakt van 100% recyclede en recyclebare materialen en is bedrukt met soja-inkt.

Wat maken ze dan zoal?

Het assortiment is best uitgebreid. Green Toys heeft een aantal sets met klei. Helaas heb ik in Nederland geen verkooppunt hiervoor kunnen vinden. Jammer, want ze zien er erg leuk uit! Waar in Nederland wel groot aanbod van is, zijn de voertuigen die Green Toys produceert. Denk dan aan een vuilniswagen, brandweerwagen of kiepwagen. Ook is er een raket!

Green ToysGreen Toys

Ook is er een babylijn met bijvoorbeeld stapelbekers, een bijtring en een vormensorteerder. Daarnaast is er een lijn met vrolijk, kleurrijk badspeelgoed. Denk dan aan een watervliegtuig of waterhelikopters

 

 

 

 

 

 

En tot slot de lijn van Green Toys die ik zelf het mooiste vind: het speelgoed voor in speelgoedkeukentjes. Van een schattige cupcake set, tot een set met een (bijna) volledig servies of een saladeset; het ziet allemaal even mooi uit.

 

 

 

 

 

Waar te koop?

In Nederland is Green Toys te koop bij verschillende (web)winkels. Bol.com heeft een vrij groot assortiment. Hetzelfde geldt voor ilovespeelgoed.nl en Green Jump.

Kopen jullie vaak duurzaam speelgoed? Letten jullie hier überhaupt op bij de aanschaf van nieuw speelgoed?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.