999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Fiësta Mexicana | Mexicaans feestje

Fiësta Mexicana | Mexicaans feestje 27 mei 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Fiësta Mexicana Bordspel 7

Fiësta Mexicana is een nieuw bordspel van spellenfabrikant 999 Games. Het is een vrolijk spel waarin alles draait om een Mexicaans feestje met heerlijke gerechten. Wij mochten het testen en vandaag lees je onze review!

Fiësta Mexicana

Fiësta Mexicana is een familiespel voor iedereen van 8 jaar en ouder. Je kunt het met 2 tot 4 spelers spelen. In het spel organiseer je jouw eigen feestje. Je beheert jouw eigen tafel en je probeert de gerechten op een zo aantrekkelijk mogelijke manier te serveren voor de gasten. De spelers bieden om de beurt op de gerechten die uit de keuken komen om deze voor hun tafel te bemachtigen. De getallen op hun tafels bepalen zowel de eventuele biedingen als de plek waar het gerecht kan worden gelegd. De speler die niets krijgt, mag zijn tafel draaien, waardoor de tafel weer nieuwe mogelijkheden biedt. Wie vult zijn tafel met de meest waardevolle gerechten? Het is dus een kwestie van handig bieden, puzzelen waar je de gerechten neerlegt en ook nog eens het vervullen van wensen. Zo kun je het spel winnen. Dat is in het kort waar Fiësta Mexicana op neerkomt!

Puzzelen en bieden

Fiësta Mexicana is dus een combinatie van puzzelen en bieden. Jouw speelveld is jouw tafel. Aan het begin van het spel krijgt elke speler al twee gerechten op zijn of haar tafel. Daarna kiest elke speler enkele wenskaarten. Dat zijn speciale wensen van gasten waar je extra punten mee kunt verdienen. Denk dan bijvoorbeeld aan vier dezelfde gerechten op een rij, of een bepaald dezelfde dipsausen. Aan de rand van de gerechtkaarten kunnen namelijk dipsauzen zitten. Plaats je deze naast een kaart met dezelfde soort dipsaus? Dan heb je de dip compleet en verdien je ook weer punten.

Aan het begin van de beurt wordt een gerechtkaart omgedraaid. Hier kunnen de spelers dan op bieden. Dit kan met de plekken die jij nog open hebt op jouw bord. De getallen waarmee je kunt bieden lopen van 1 – 16. Heb je 16 al vol? Dan kun je daarmee dus niet meer bieden. Maar je kunt het bord dus draaien! Zo heb je weer nieuwe getallen om mee te bieden. Het spel stopt als iemand zijn of haar tafel vol heeft.

Wat vinden wij van het spel?

Het spel ziet er allereerst ontzettend vrolijk en kleurrijk uit. Het is een spel met mooi speelmateriaal dat zeker uitnodigt om te spelen. Het spel heeft een origineel mechanisme door de combinatie van het bieden en het puzzelen. Fiësta Mexicana is een spel dat niet snel verveeld. omdat je elke keer weer een andere tactiek kunt toepassen. Ga je er bijvoorbeeld voor om zo snel mogelijk jouw bord vol te maken? Zo kun je spelers in de weg zitten, omdat het spel dan al afgelopen is. Ga je er vol voor om jouw wenskaarten allemaal te vervullen? Of haal je liever punten met het combineren van veel goede dipsauzen? En wanneer draai je eigenlijk jouw tafel? Kortom; een spel met vele mogelijkheden. Een absolute aanrader wat ons betreft!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.