Bouw en Constructie Reviews

Sinterklaastip | Zelf een super groot fort bouwen met Fantasy Forts

Sinterklaastip | Zelf een super groot fort bouwen met Fantasy Forts 20 november 2022Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Fantasy Forts

Inmiddels is de Sint in het land, zijn de eerste schoenen gezet en zijn de eerste chocolaatjes hier thuis al uit de adventkalenders gesnoept. Het duurt dus niet lang meer of het is 5 december! De verlanglijstjes zijn uiteraard al klaar en ik kan jullie een super goede tip geven voor de stoere jongens en meiden! Namelijk het Fantasy Forts Ancient Castle Mega van Trendyspeelgoed.nl. Daarmee kunnen ze super gemakkelijk een mega groot fort bouwen.

Fantasy Forts

Dit speelgoed komt van Nederlandse bodem. Het is heel simpel, maar super slim en efficiënt. In deze set zitten 32 kartonnen platen van 57 bij 57 cm. Die zijn bedrukt en gemaakt van extra stevig gerecycled karton. Daarnaast zitten er nog kartonnen spies bij om de stukken aan elkaar te zetten en dubbelzijdig klittenband om het vast te maken.

Het idee is eigenlijk simpel. Kinderen kunnen de platen aan elkaar vastmaken en zo eindeloos hutten en tenten bouwen. De creaties blijven door de stevigheid goed staan en zijn groot genoeg om er ook zelf in te spelen. Mijn oudste dochter van acht heeft zelfs al een keer een matras op de grond gelegd en er een fort omheen gebouwd. Zo heeft ze een nachtje als een prinses in een fort geslapen. Eén groot avontuur vond ze het!

Meerdere varianten

Trendyspeelgoed.nl verkoopt naast allerlei soorten speelgoed, meerdere varianten van de Fantasy Forts. Zo heb je deze grote set, maar je hebt ook een kleinere set. Dan ben je wat minder geld kwijt en kun je het eens proberen.

Daarnaast heb je ook de Fantasy Forts Tournament. Dat design is iets stoerder gemaakt zodat je bijvoorbeeld een bunker of stelling kunt bouwen. Of met een beetje fantasie een gevangenis of politiebureau!

Dit vinden de kinderen ervan!

Toen het pakket binnenkwam zijn de kinderen samen met hun vader gelijk aan het bouwen gegaan. De meest uiteenlopende creaties worden er gemaakt. Het leuke is dat het heel gemakkelijk is om het in elkaar te zetten. Zodra een bouwwerk wat hoger wordt, hebben de kleintjes natuurlijk wel hulp nodig. Maar het principe van het in elkaar zetten snappen ze alle drie (8, 6 en 4 jaar).

Wat ik tof vind aan dit speelgoed is dat het echt de fantasie van het kind prikkelt. In eerste instantie natuurlijk al tijdens het bouwen: want wat gaat het worden en wat moet er nog gebeuren? Maar ook daarna. Als een fort eenmaal in elkaar staat is het natuurlijk super leuk om verkleedkleding aan te trekken en riddertje te spelen. Daarnaast is er ook al een keer een restaurant gebouwd en maakten ze samen pannenkoeken en soep voor elkaar klaar. Het is echt leuk om te zien hoe ze door zo’n bouwwerk in het spel opgaan.

Het is vervolgens weer gemakkelijk uit elkaar te halen dus ik heb ook niet altijd zo’n mega fort in huis staan. Er is al wel geregeld wel nieuws gebouwd en ook als er vriendjes of vriendinnetjes over de vloer komen dan valt het speelgoed zeer in de smaak.

De platen van Fantasy Forts zijn stevig en vouwen niet. Ik verwacht dus dat ze hier nog lang plezier van kunnen hebben! Dank u Sinterklaasje!

Meer bouwen? Lees hier meer over Gigabots.

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.