Spellen en Puzzels Trends Verlopen winacties

Het Eurovisie Songfestival bordspel + WINNEN (GESLOTEN)

Het Eurovisie Songfestival bordspel + WINNEN (GESLOTEN) 15 mei 201911 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Eurovisie Songfestival bordspel

Ben jij fan van het Eurovisie Songfestival? Dan hebben we goed nieuws! Met het Eurovisie Songfestival bordspel haal jij het Songfestival in huis. Het spel is uitgebracht door Just Games en ligt al in de winkels.

Het Eurovisie Songfestival 2019

We kunnen natuurlijk niet anders dan ook even wat schrijven over de Nederlandse inzending van 2019. Voor Nederland mag Duncan Lawrence het Songfestival vertegenwoordigen met het nummer Arcade. Als we de bookmakers mogen geloven zou hij er nog wel eens met de winst vandoor kunnen gaan, hoe tof is dat?!

Het Eurovisie Songfestival bordspel

Wil jij er ook met de winst vandoor gaan? Lees dan snel verder! We vertellen je meer over het Eurovisie Songfestival bordspel en we vertellen ook hoe je deze kunt winnen!

De inhoud

Songfestival bordspel

Het Eurovisie Songfestival bordspel zit verpakt in een stevige doos met daarin de spelonderdelen. Om het spel te spelen heb je een speelbord, 6 pionnen, 1 dobbelsteen, 25 landenfiches, 24 finalekaarten, 12 song kaarten, 12 kostuum kaarten, 12 stage kaarten, 12 instrumentkaarten en 449 quizvragen nodig.

Hoe werkt het?

Songfestival kaarten

Plaats het speelbord in het midden van alle spelers en leg de vier soorten themakaarten (song, kostuum, stage en instrument) gedekt op stapels. Van elke stapel worden de bovenste drie kaarten open op tafel neergelegd. Schud vervolgens de vragenkaarten en leg ze neer. Alle vragen bevatten sterren die de moeilijkheidsgraad aangeven.

Maak de keuze of je het Eurovisie Songfestival bordspel wilt spelen op een bepaald niveau of met een mix aan de verschillende niveaus. Iedere speler representeert twee landen, deze landen mag je zelf kiezen uit de stapel vlag fiches. Kies tot slot een pion en zet deze op een willekeurige noot op het speelbord.

Eurovisie Songfestival speelbord

De jongste speler mag beginnen! De spelers bewegen zich over de witte lijnen via de noten over het speelbord. Je verplaatst je met de klok mee en mag niet achteruit lopen. Zodra een speler op een noot terecht komt, wordt er door een andere speler een vragenkaart getrokken.

Eurovisie bordspel

Bij een fout antwoord is de volgende speler aan de beurt. Bij een goed antwoord mag de speler een van de drie themakaarten uitkiezen. De kaart waaruit gekozen mag worden hangt af van de kleur noot waar de speler op staat. De verkregen kaart wordt bij één van de twee landen fiches gelegd. Het is de bedoeling dat bij elke landen fiche vier themakaarten worden verzameld. Als iedere speler minimaal bij één landen fiche de themakaarten heeft verzameld begint de finale van het Eurovisie Songfestival bordspel.

De finale en puntentelling

In de finale worden de finalekaarten gespeeld. Elke finalekaart bevat informatie die een speler extra punten kan opleveren. Per kaart wordt gekeken welke speler in aanmerking komt voor de extra punten. De eerste spelers die voor beide landen drie finalekaarten heeft verdiend beëindigd de finale. Tel de ontvangen finale punten op, de speler met de meeste punten heeft het Eurovisie Songfestival bordspel gewonnen.

Win het Eurovisie Songfestival bordspel

Win het Eurovisie bordspel

Ben je inmiddels enthousiast en zou je het Eurovisie Songfestival bordspel wel eens willen spelen? Dan heb je geluk! Je kan het natuurlijk altijd zelf kopen, maar wij mogen één van jullie blij maken met het spel. Doorloop hiervoor de onderstaande stappen.

– Like de Facebookpagina van Alles Over Speelgoed en like het bericht van deze winactie (verplicht!).
– Reageer onder het Facebookbericht dat je graag kans maakt op de prijs
(verplicht!).

Extra kans maken?

– Deel het bericht op Facebook
– Volg ons op Instagram
– Volg ons op Twitter
– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De winnaar wordt op zondag 26 mei bekendgemaakt.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

  1. Woooow jaaaaa! Gisteren zaten we met onze score briefjes klaar en morgen ook! En zaterdag hopen we natuurlijk op de winst van Duncan ??? ik zou graag kans maken op dit spel, lijkt mij erg leuk om te spelen !!!

  2. Had graag meegedaan voor dit leuke bordspel, maar heb geen facebook.
    Volg alleen Bloglovin.
    Hoop mee te mogen loten ondanks dat.

  3. Zelf heb ik hier niet zo veel mee. Maar een vriendin van mij is een echte fan en houdt van spelletjes. Het zou leuk zijn om haar er mee te verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.