Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Eenvoudig je eigen sieraden maken

Eenvoudig je eigen sieraden maken 23 januari 202211 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Je eigen sieraden maken

Knutselen is hier in huis nog steeds favoriet! Dat kan simpelweg met een vel papier, lijm en wat stiften, maar ook knutselsets gaan ze maar al te graag mee aan de slag. Afgelopen zomer moesten er ineens sieraden gemaakt worden. In eerste instantie gingen de kinderen aan de slag met loombandjes (ja, nog steeds populair hier). Al snel daarna wilde ze ook aan de slag met andere kralen…

Eenvoudig je eigen sieraden maken

Om je eigen sieraden te maken heb je niet veel nodig. Allereerst natuurlijk de kralen, wat draad, een schaar en eventueel wat bedels en accessoires. Niet iets wat wij in huis hadden liggen, maar wel iets wat ik kon bestellen. Als je even rondkijkt op Bol.com dan zie je al diverse sets voorbij komen. Van losse kralen en bedels tot complete sets waarmee je direct aan de slag kan. Wij kregen van Adorzy.nl een complete glaskralen set om te testen. Vooral Fenna (7) kon niet wachten om te beginnen. We vertellen je alles over de set en laten de resultaten zien!

Adorzy glaskralenset

De inhoud

Je hebt allerlei verschillende soorten kralen, wij zijn aan de slag gegaan met de zogenoemde glaskralen. In de 31-delige set zitten 20 verschillende kleuren glaskralen, smileykralen, hartjes én letterkralen. En daarnaast draad (in verschillende diktes), een naald, pincet en hang- en sluitonderdelen. En hoe handig, allemaal in één complete doos.

De inhoud

Hoe maak je je eigen sieraden?

We kunnen hier natuurlijk heel moeilijk over doen, maar hebben de meeste van ons al niet leren rijgen in de kleuterklas? Je hoeft het jezelf in eerste instantie helemaal niet moeilijk te maken. Rijg gewoon simpelweg de kralen op een draad en gebruik daar eventueel ook de letter- en smileykralen bij. Het lastigste is misschien nog wel de sluitingen, al bleek dat helemaal niet zo moeilijk te zijn, want Fenna had al een filmpje op Youtube gezien:

In dit filmpje legt Made by Florien heel eenvoudig uit hoe je een armbandje maakt. Hoe handig is dat!

Onze ervaring

De glaskralenset van Adorzy is wat ons betreft een aanrader! Je maakt er inderdaad eenvoudig je eigen sieraden mee en het grootste voordeel, je bergt het echt eenvoudig weer op. Fenna was vooral onder de indruk van alle verschillende kralen. Ook de smileykralen en de letterkralen vielen direct in de smaak.

Je eigen sieraden maken

Ook leuk om te lezen: Totum Bracelet Lacing Factory, maak je eigen armband

Haar eerste armbandje werd er een met allerlei verschillende kleuren en alle eerste letters van ons gezin. Daarna werden nog armbandjes gemaakt voor vriendinnetjes en nog voor ik er een foto van kon maken waren ze al vergeven. Met veel plezier is er al aan diverse armbandjes en kettingen gewerkt, ook door Fenna haar oudere broer.

Glaskralen

Met deze set zijn de opties eindeloos. En wat ook erg leuk is, eigenlijk is deze set geschikt voor kinderen én volwassenen, want je maakt gemakkelijk je eigen sieraden die ook nog eens bij je eigen stijl passen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

  1. Wauw wat een mooie set! Ik zou de set willen winnen voor mijn kleutergroep. Super om de fijne motoriek te oefenen en de groep die ik nu heb die vindt het heerlijk om armbandjes te maken. Zo waren ze ook al heel enthousiast over de loom spullen en ook dit zullen ze geweldig vinden.

    1. Wauw ik wil deze set heel graag winnen dat ik en mijn dochter samen sieraden kunnen maken en iedereen onze zelf gemaakte sieraden kunnen showen , ik zeg I love it !

  2. Rood ,geel,blauw,oranje en groen… met de glaskralenset van Adorzy kan ik mijn kleinkinderen een plezier doen. Kralen rijgen dikke pret!!!!

  3. Dat zou leuk zijn! Wij hadden een kralendoos maar die is inmiddels aardig leeg. Nieuwe kraaltjes zal mijn dochter geweldig vinden daarom pak ik deze kans met beide handen aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.