Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Een boek voor kleine astronauten: Missie onmogelijk

Een boek voor kleine astronauten: Missie onmogelijk 31 juli 2023Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

André Kuipers - Missie Onmogelijk

André en Valentina logeren als echte astronauten in een ruimtestation. Professor Korolov vraagt of ze hem willen helpen bij een belangrijk, maar vooral ook supergeheim ruimte-experiment. André twijfelt. Het klinkt heel interessant, maar ook heel gevaarlijk. Dan gaat het alarm. Een stuk ruimtepuin vliegt recht op het ruimtestation af. Als dat maar goed afloopt!

Iedereen kent natuurlijk de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers. Maar wat misschien niet iedereen weet is dat hij ook kinderboeken schrijft. Over de kleine astronauten. Die gaan over André, zijn Muis, zijn vriendinnetje Valentina en haar vrolijke hond Laika. Samen beleven zij de mooiste avonturen in de ruimte. Kuipers hoopt met die verhalen kinderen op een speelse manier te inspireren en te enthousiasmeren voor de wetenschap, techniek en voor het behoud van de planeet.

André is niet Kuipers zelf maar een nieuwsgierig en leergierig jongetje. Hij is dol op de ruimte en droomt over reizen door het heelal. Hij is niet bang voor het onbekende en zijn kamer hangt vol het posters van planeten en sterren, en nog veel meer.

Astromuis, of ook wel ‘Muis’ is André zijn maatje. Hij zorgt ervoor dat zijn baasje vaak moet lachen en wil altijd mee op avontuur zolang er maar kaas aan boord is!

Valentina is het vrolijke vriendinnetje van André en is een echte doener. Ze gaat nooit op reis zonder haar hond Laika en is ze vernoemd naar de eerste vrouw in de ruimte, namelijk; Valentina Tereshkova.

Laika is dus de hond van Valentina. Zij is nogal druk en ondeugend en is vernoemd naar de Russische hond die als eerste levende wezen naar de ruimte reisde.

Missie onmogelijk

Missie onmogelijk is een leuk verhaal over André en Valentina die samen met professor Korolov in de ruimte zijn. Het is grappig geschreven en de kleurrijke illustraties maken het voor kinderen heel beeldend. Ik vond het een leuk boek om samen met mijn zoontje van zeven samen te lezen. Voor hem alleen is het nog net iets te ingewikkeld, maar samen kwamen wij er goed uit. Ik liet het hem lezen en bij moeilijke woorden hielp ik hem.

Wat leuk is aan boek is dat er ook weetjes over de ruimte in zitten. Zo leren kinderen over eten in de ruimte, over de zwaartekracht en wat gebeurt er eigenlijk met je plas daarboven?

Ik vind het een leuk boek. Het is grappig, leerzaam en leuk geïllustreerd. Daarnaast maken de verschillende lettertypes het afwisselend om te lezen voor kinderen en de tekeningen maken het beelden en prikkelen de fantasie. Al is de ruimte natuurlijk voor hun sowieso al één brok fantasie! Josia vond het boek super leuk en we hadden het echt zo uit!

Het is te koop via Bol.com voor 11,99 euro. En van dezelfde schrijver zijn er voor kinderen dus nog meer leuke boeken te koop, zoals atlassen over de ruimte en aarde, doeboeken andere boeken over André en Valentina en boeken over hoe je een astronaut kan worden!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.