Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Dierenarts Daantje en de dierenambulance | Review

Dierenarts Daantje en de dierenambulance | Review 9 november 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dierenarts Daantje en de dierenambulance

Voor kinderen die van lezen en van dieren houden is er een nieuw boek voor op het verlanglijstje! In het leesboek Dierenarts Daantje en de dierenambulance draait het allemaal om de dierenkliniek van Daantjes vader en alle zieke en gewonden dieren. En wanneer er een kat uit de dierenkliniek wordt gestolen is het tijd voor een grondig onderzoek. Lees je mee?

Dierenarts Daantje en de dierenambulance

Het is druk in de dierenkliniek van Daantjes vader. Naast het verzorgen van alle zieke en gewonde dieren is de dierenarts dus ook nog op zoek naar een assistent. En alsof dat niet genoeg is worden er ook nog nieuwe hokken gebouwd voor de dieren die een nachtje moeten blijven. Het is dus ontzettend druk in de dierenkliniek! Daantje probeert haar vader zo min mogelijk in de weg te lopen, maar dat is best lastig. Zeker omdat zij zich stiekem een beetje verveelt, er valt helemaal niks te speuren zo!

Dierenarts Daantje en de dierenambulance

Gelukkig is er sinds kort een dierenambulance in de regio die veel met de dierenkliniek samenwerkt. Daantje en haar beste vriend Tofu mogen regelmatig mee met Karel die op de dierenambulance rijdt. Zo redden ze een egel uit een vervelende situatie en ze redden een gewonde kat van het dak. Maar als die kat vervolgens uit de dierenkliniek gestolen wordt, gaan Daantje en Tofu direct op onderzoek uit. Lukt het ze om de dader te vinden?

Fenna (8) over het boek

Ik weet niet of het de leeftijd is, maar het is hier thuis steeds lastiger om de kinderen aan het lezen te krijgen. Jamie (10) wil alleen maar stripboeken lezen en Fenna (8) heeft ook steeds minder tijd (haar woorden ?) om te lezen. Ik doe dus ook mijn best om boeken met leuke onderwerpen in huis te halen. Toen we Dierenarts Daantje en de dierenambulance kregen toegestuurd wist ik dat het in ieder geval qua onderwerp goed zou zitten. Fenna is namelijk de grootste dierenvriend die er is!

Met een kat om de cover van het boek was Fenna haar enthousiasme wel gewekt. Bij het openslaan van het boek kwam nog wel even de opmerking ‘wat veel tekst’. Maar na wat aansporen las ze de eerste bladzijdes aan mij voor. En al snel had ze de smaak te pakken!

Het boek

Het boek ging mee naar boven en voor het slapen gaan las Fenna elke keer een aantal bladzijdes. Inmiddels heeft ze driekwart van het boek gelezen en kwam ze zelf met de opmerking: zet maar in het blog dat het een heel leuk boek is! En dat is natuurlijk een goed teken! Ben je op zoek naar een boek voor kinderen vanaf 8 jaar oud die gek zijn op dieren? Dan is het boek Dierenarts Daantje en de dierenambulance zeker een aanrader.

Ook leuk om te lezen: Owen en de dingen die niemand zag

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.