Informatief & Tips

Deze 4 zaken moet je regelen voor de geboorte van je baby

Deze 4 zaken moet je regelen voor de geboorte van je baby 21 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Je droomt al maanden, zo niet jaren, over dit moment. Nu is het bijna zover, je staat op het punt je kleine bundeltje vreugde op de wereld te verwelkomen! Maar voordat dat grote moment aanbreekt, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Van het regelen van kraamzorg en het maken van geboortekaartjes tot het kopen van babyspullen en het regelen van dagopvang, hier zijn vier essentiƫle taken die elke kersverse ouder moet uitvoeren voordat hun lieve baby ter wereld komt.

1. Kraamzorg regelen

De eerste taak op je lijstje is het regelen van kraamzorg. Maak zo snel mogelijk een afspraak met je arts of verloskundige, zodat zij je zwangerschap in de gaten kunnen houden en je kunnen voorzien van alle middelen die je nodig hebt voor een gezonde bevalling. Afhankelijk van je individuele gezondheidsbehoeften kunnen ze je ook aanvullende tests of screenings voorstellen tijdens je zwangerschap. Bovendien kunnen ze je helpen je voor te bereiden op mogelijke complicaties die zich tijdens de bevalling kunnen voordoen. Wel zo fijn!

2. Geboortekaartjes uitzoeken

Als je kleintje er eenmaal is, heb je geen tijd meer om na te denken over geboortekaartjes maken. Zorg dus dat je dit ruim van tevoren doet! Beslis eerst wie je in de aankondiging wilt opnemen (bijvoorbeeld directe familieleden, goede vrienden of collega’s) en bedenk dan hoe je ze wilt versturen. Het is handig om alvast na te denken over het ontwerp van de geboortekaartjes. Ga je geboortekaartjes voor een meisje maken? Superleuk! Wat dacht je van een hippe, stoere of lieve stijl? En ze zijn er zelfs in verschillende vormen, zoals een hartje, hippe regenboog of een beertje.

3. Babyspullen kopen

We weten dat bij baby’s veel spullen horen! Kinderwagens, wiegjes, autostoeltjes – deze spullen alleen al kunnen een hele kamer in beslag nemen. Om ervoor te zorgen dat alles klaar is als de baby thuiskomt, begin je al vroeg in je zwangerschap met het inkopen van deze benodigdheden, Maar vergeet ook andere artikelen niet, zoals luiers, doekjes, flesvoeding en meer! En vergeet ook niet om alvast wat leuk speelgoed te kopen. Baby’s houden van interessante texturen en vormen.

4. Opvang regelen

Zijn jullie van plan om weer te gaan werken na de bevalling? Dan is het fijn om alvast kinderopvang te regelen. Het regelen van opvang voor je baby is belangrijk omdat het je de mogelijkheid geeft om weer aan het werk te gaan als je dat wilt of nodig hebt. Ook kan het zorgen voor meer flexibiliteit in je dagelijkse routine. We wensen jullie een mooie, liefdevolle tijd toe!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.