Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Creativiteit ontplooien met Het grote CreaChick doeboek

Creativiteit ontplooien met Het grote CreaChick doeboek 3 mei 2022Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Het grote CreaChick doeboek

Wij volgen CreaChick al jaren via social media en kijken met open mond naar wat zij – en haar dochters – allemaal tekenen en schilderen. Ikzelf ben niet zo gezegend met creatieve genen en ideeën, maar Vayèn en Laurie hebben beiden altijd wel heel veel plezier in kleuren en tekenen. Dus toen CreaChick onlangs Het grote CreaChick doeboek uitbracht, met daarin vijftig creatieve opdrachten, was ik toch wel nieuwsgierig. 

Wie is CreaChick eigenlijk?

Achter het merk CreaChick schuilt de 35-jarige Maris van Modem. Zij houdt zich al jaren bezig met het maken van creatieve video’s voor YouTube en probeert daar allerlei nieuwe dingen uit. En dat doet ze goed want ze heeft inmiddels al meer dan 120.000 abonnees. In het dagelijks leven is ze ook nog moeder van twee dochters. Naast een creatief kanaal is ze ook actief op social media zoals Instagram en TikTok. Samen met Mus Creatief maakt ze sinds 2019 allerlei creatieve producten. Ze begon met bullet journals, maar inmiddels zijn er ook stickers, puzzels, stempels en nu dus natuurlijk ook Het grote CreaChick doeboek

Wat is er allemaal te doen in Het grote CreaChick doeboek?

Om te beginnen dus vijftig creatieve opdrachten en challenges. Op de linkerpagina wordt de challenge uitgelegd en is er ruimte om alvast kleuren uit te kiezen en een schets te maken. En dan op de rechterpagina kan je losgaan. Ik zal een paar kleine challenges opnoemen te beginnen met de Regenboog-Challenge. Daarin mag je zelf een tekening verzinnen, als er maar regenboogkleuren en regenboogitems in voorkomen. 

Vayèn begon met de dobbelsteenchallenge; met een dobbelsteen dobbelde ze opdrachten bij elkaar waaraan haar tekening moest voldoen. Uiteindelijk tekende ze een mannelijke elf met lang, krullend haar en een bril. Hij draagt een blouse, een korte rok met hakken. In het boek staan niet alleen tekeningen die je zelf moet maken. Het staat ook bol van kleurplaten ontworpen door CreaChick zelf die je dan op een bepaalde manier moet inkleuren. In het boek is meer dan genoeg afwisseling en uitdaging. 

Wat vinden we ervan?

In vier woorden; echt helemaal te gek. Vayèn had Het grote CreaChick doeboek meteen te pakken en kon niet wachten om erin te beginnen. Ze is er heel het weekend – ondanks het mooie weer – zoet mee geweest. Ik twijfelde eigenlijk of het boek wel gemaakt was voor beginnende tekenaars zoals Vayèn. Maar het tegendeel blijkt waar. Ondanks dat de lat hoog lag omdat de illustraties van Creachick prachtig zijn, deed het niets af aan het enthousiasme waarmee Vayèn ermee aan de slag ging. En dat is denk ik dan ook gelijk de sterkte kant van het doeboek van CreaChick. Het is echt voor iedereen leuk. Als je een getalenteerde en ervaren tekenaar bent, vind je alsnog genoeg uitdaging in het doeboek. Maar ook amateurtekenaars met weinig ervaring kunnen hun ei kwijt en hun creativiteit juist ontplooien.

En als je er niets van bakt, is dat ook niet erg. Zoals CreaChick het zelf al zegt in het voorwoord; “je mag fouten maken en experimenteren”. Het belangrijkste is plezier hebben. En plezier en genieten, dat straalt het boek uit. Het boek kost slechts 16,99 euro. Daarvoor krijg je dus tips, tricks, inspiratie en heel veel uitdagingen. Echt een aanrader!

Wil je nog meer weten over CreaChick en Het grote CreaChick doeboek? De maakster heeft er een uitgebreide video van gemaakt (kan natuurlijk ook niet anders) en die kun je hieronder zien: 

Meer lezen? Lees hier de review over Kids in en met de natuur.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.