Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Coconuts, samen kokosnoten schieten!

Coconuts, samen kokosnoten schieten! 25 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Coconuts van Jumping Turtle Games

Hier in huis zijn wij gek van spelletjes! Vooral Fenna (5 jaar) speelt ontzettend graag spelletjes. En ze heeft een nieuw favoriet spel: Coconuts van Jumping Turtle Games. We vertellen jullie er meer over!

Coconuts van Jumping Turtle Games

In het spel van Coconuts van Jumping Turtle Games draait het allemaal om het schieten van (rubberen) kokosnoten. Schiet jij de kokosnoot in een beker dan mag jij met die beker je eigen piramide bouwen. Lukt het jou om als eerste zes bekers te verzamelen? Dan win je het spel!

Coconuts

De inhoud

Het spel zit in een vrij grote doos, maar dat komt ook door de hoeveelheid onderdelen voor het spel! Bij het spel zitten vier apen, allemaal met hun eigen speelveld. Daarnaast zitten er 10 gele en vier rode bekers bij het spel, speelkaarten, de spelregels en heel veel rubberen kokosnoten!

Coconuts van Jumping Turtle Games

Hoe werkt het?

Coconuts werkt eenvoudig! Allereerst moet de startopstelling klaargezet worden. Dit doe je door 9 gele bekers te plaatsen in rijtjes van drie. De tiende gele beker plaats je in het midden en de rode bekers plaats je op de hoeken. Elke speler pakt een aap, wat kokosnoten en een speelveld en plaatst deze rondom de bekers. Dan is het tijd om te beginnen!

Coconuts, schieten met kokosnoten

Elke beurt leg je een kokosnoot in jouw aapkatapult en schiet je deze richting de bekers. Schiet je een kokosnoot in de beker dan mag je deze pakken en op jouw speelveld plaatsen. Het is de bedoeling dat je daar een piramide van zes bekers gaat bouwen.

Coconuts van Jumping Turtle Games

Tijdens het schieten kan je er voor kiezen om te richten op de bekers van je tegenstanders. Schiet jij een kokosnoot in een beker die op de piramide van je tegenstander staat, dan mag je deze stelen! Er zitten ook extra speelkaarten bij het spel die het spel nog spannender maken, je kan ervoor kiezen een actiekaart in te zetten. De actiekaarten maken het spel moeilijker voor je tegenstanders. Zo mag je bijvoorbeeld de ogen van één van je tegenspelers bedekken tijdens zijn of haar beurt!

Waarom is Coconuts zo leuk?

Het spel is voor kinderen van 3 jaar oud om de fijne motoriek te ontwikkelen. Maar heel eerlijk? Het is net zo leuk voor oudere kinderen en volwassenen! Richten, schieten en bekers stelen, Fenna (en haar vader) vinden het hilarisch. Ook Jamie (7 jaar) speelt graag mee! Het was even oefenen, maar al snel hadden ze de smaak te pakken.

Spellen van Jumping Turtle Games

Ook leuk: Het Ongelooflijke Dierencircus van Jumping Turtle Games

Coconuts is inmiddels al gespeeld met meerdere vriendjes en vriendinnetjes en gaat vaak mee op visite! En dan hebben Fenna en Jamie de actiekaarten nog niet eens gebruikt. Zelfs zonder die extra mogelijkheid is het absoluut een hit! En wat er dan zo leuk is? Ik denk dat het hem zit in de eenvoud van het spel, de spanning en het kunnen aftroeven van de tegenstanders.

Wat ons betreft absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een uitdagend spel waarbij kinderen hun motoriek kunnen verbeteren. En je hoeft niet bang te zijn dat iemand heel hard wordt geraakt door de kokosnoten, deze zijn namelijk van rubber en helemaal niet zo hard!

Hebben jullie het spel Coconuts van Jumping Turtle Games al eens gespeeld?

Coconuts van Jumping Turtle Games

€28,95
9.3

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Eindeloos speelplezier
  • Goed om aan de motoriek te werken
  • Geschikt voor jong en oud

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.