Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Het favoriete speelgoed van Valentijn (3 jaar)

Het favoriete speelgoed van Valentijn (3 jaar) 15 augustus 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Favoriete speelgoed 3 jaar Valentijn

Speelgoed kopen voor een jongen van 3 jaar oud kan heel lastig zijn. Dat is Vandaar dat wij jullie vandaag hopen te inspireren met het favoriete speelgoed van Valentijn! Wil je een cadeau kopen voor een 3-jarige? Wie weet heb je dan iets aan de onderstaande cadeausuggesties. Debby vertelt over het favoriete speelgoed van haar zoontje Valentijn.

Cadeau voor een jongen (3 jaar)

Hoi, ik ben Debby, bijna veertiger en mama van twee kleintjes. De oudste is Valentijn, hij is bijna 4 jaar. Wij wonen in Barcelona, Spanje. Ik ben actief blogger ben op www.barcelonamom.com, waar ik alles over mijn leven in Spanje deel, samen met natuurlijk reistips. Ook werk ik als freelance online marketeer en help ik bedrijven om goed in bijvoorbeeld Google gevonden te worden. Het voordeel is dat is zelf mijn tijd kan indelen, waardoor ik ´s morgens bijvoorbeeld de kids naar school kan brengen en ´s middags met ze kan spelen. Graag deel ik het favoriete speelgoed van de kids.

1. Duplo

Duplo piraten

Duplo is bij ons veruit het favoriete speelgoed. Grote torens, kranen, piratenboten en waterpistolen; alles wordt in elkaar gezet. Of het lijkt of niet, dat maakt niet uit. De kids kunnen heerlijk wegdromen met hun eigen bouwwerken en er daarna natuurlijk mee spelen. De boten varen door de kamer of er komt ineens iemand door de kamer gerend die me ´nat´ spuit met een waterpistool. Al vanaf een jonge leeftijd (1,5 jaar) spelen de kids uitgebreid met Duplo. Dus het is ook zeker geschikt als cadeau voor een jongen van 3 jaar.

2. Keukenset

Ikea kinderkeuken

Zowel zoon- als dochterlief vindt het heerlijk om taarten te bakken en sapjes te maken. Zowel in het park van zand als thuis in hun eigen speelkeuken. Wij hebben de keuken van IKEA en de kasten in deze keuken staan vol met pannen, borden en bekers. Terwijl ik bijvoorbeeld op de bank zit, komen de kids langs om me mijn thee te brengen samen met een versgebakken koekje ? Ik denk wel kinderen zich op een bepaalde leeftijd misschien te groot voelen om met de keuken te spelen, maar voor kleuters is het een echte aanrader.

3. Boeken

Voorleesboek kikker

Ik hou erg van lezen en ben dus al vanaf dat de kinderen nog baby waren boeken aan het voorlezen. In allerlei talen trouwens. Spaans, Engels en Nederlands, we hebben boeken in diverse talen. Zowel ´s avonds voor het slapen gaan of ´s middags op de bank lezen we vaak een boek. Bij ons zijn boeken van Woezel & Pip, boeken over dieren en het voorleesboek van Kikker toch wel favoriet.

4. Zandfiguurtjes

Zandfiguurtjes maken

In de speeltuin en op het strand vinden de kids het heerlijk om met figuurtjes, bekers en schepjes te spelen. Niet alleen om zandkastelen te bouwen, ook om zandtaartjes te bakken. Ze vinden het ook erg leuk om samen met andere kinderen in het zand te spelen om figuurtjes uit te wisselen en nieuwe vormen te kunnen maken. Natuurlijk moet er bij de fontein of uit de zee water gehaald worden om te zorgen dat het zand modderig wordt om een vorm mee te kunnen maken. Het leuke van spelen met zand is dat het voor alle leeftijden is, handig cadeau voor een jongen van 3 jaar.

5. Voetballen

Cadeau voor een 7-jarige

Zoonlief vindt voetballen fantastisch. In het park rent hij het liefst de hele tijd achter een bal aan, schiet hij de bal hard weg en wil hij natuurlijk graag goals maken. Een voetbal is denk ik voor kids van allerlei leeftijd erg leuk om mee te spelen. Ook dochterlief pakt graag een bal om tegenaan te trappen. Al is zij er sneller klaar mee dan haar grote broer. Voor in de kamer thuis hebben we een zachte bal waar we regelmatig mee spelen.

Speelgoedtip van Debby

Als leesliefhebber vind ik dat iemand nooit genoeg boeken kan hebben. Kinderen ook niet. Natuurlijk willen ze vaak uit hetzelfde boek voorgelezen worden, maar ook informatieve boeken over bijvoorbeeld dieren vinden ze erg leuk om door te bladeren. En af en toe wisselen, maakt dat ze nieuwe boeken uit de boekenkast ontdekken. Een boek is wat mij betreft dus altijd een geslaagd cadeau!

Bedankt Debby voor het delen van het favoriete speelgoed van Valentijn! Genoeg inspiratie als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 3 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Daan (3 jaar)

Hebben jullie nog tips als het gaat om een cadeau voor een jongen van 3 jaar oud?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.