Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Cacao van White Goblin Games

Cacao van White Goblin Games 9 maart 201912 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cacao van White Goblin Games

Chocolade, wie houdt er niet van? Vandaag vertellen we meer over het spel Cacao van White Goblin Games. Het gaat niet specifiek over chocolade, maar het hoofdingrediënt cacao staat wel centraal in dit spel!

Cacao van White Goblin Games

Het spel Cacao neemt je mee naar de exotische wereld van de ‘Vrucht van de goden’. Je bent stamhoofd en probeert jouw volk roem en welvaart te brengen door te handelen in cacao. Ze jouw stamleden zo slim mogelijk in en probeer de macht van de goden goed te benutten. Lukt je dat? Dan wordt je rijkelijk beloond en ben jij misschien wel de winnaar van het spel Cacao!

De inhoud

Cacao zit een een middelmaat doos, het is geen kaartspel maar ook geen groot bordspel. Toch zitten er heel veel spelonderdelen in: 44 stamledentegels, 4 waterdragers, 4 dorpsborden, 28 oerwoudtegels, 20 cacaovruchten, 12 zonfiches, 48 gouden munten, de spelregels en een overzichtsblad!

Cacao - de inhoud
Cacao – de inhoud

Voor je begint moeten de spelonderdelen uit de verpakking worden gedrukt. De doos is gelukkig zo ingedeeld dat je het na het spelen heel netjes kunt opruimen!

Cacao - inhoud in de doos

Hoe werkt het spel?

Als je de eerste keer gaat spelen is het zeker handig om de spelregels en het overzichtsblad bij het spel te houden. Bij de voorbereiding van het spel is het al even opletten geblazen. Bij twee spelers heb je alle onderdelen nodig, bij 3 en 4 spelers moeten er onderdelen uit het spel gehaald worden. Wij speelden met zijn tweeën, dus konden alles gebruiken.

Voorbereiding van het spel

Ter voorbereiding van het spel Cacao van White Gobline Games moest elke speler een dorpsbord en een waterdrager voor zich neerleggen. Twee oerwoudtegels worden in het midden op tafel geplaatst. Iedere speler krijgt een stapel stamledentegels van zijn eigen kleur en mag er drie bekijken. De overige onderdelen (zonfiches, cacao en het geld) worden als een soort pot naast het spel gelegd.

Cacao White Goblin
Klaar om te beginnen!

Het is even goed lezen en de stappen volgen, maar dan heb je het ‘startveld’ eigenlijk zo liggen. We zijn klaar om te beginnen!

Spelverloop

Er wordt een startspeler gekozen en deze start het spel. Elke ronde bestaat uit 3 onderdelen: een stamledentegel leggen, oerwoudvelden vullen en oerwoudacties uitvoeren. Dit is allemaal teveel om hier uit te leggen, maar met het overzichtsblad van de oerwoudtegels en de spelregels is het na goed lezen heel duidelijk.

Review Cacao spel

De bedoeling is om zoveel mogelijk geld te verzamelen, maar let op want de waterdrager op jouw dorpsbord kan voor minpunten scoren. Teveel cacao op je dorpsblad schiet ook niet op. Je moet dus goed nadenken hoe je dit spel het slimste kan spelen. Het eerste spelletje duurde hier wat langer, maar dat verandert al snel wanneer je het spel door krijgt.

Wat vinden wij ervan?

Over het spelformaat, de kwaliteit van het spel en de opbergmogelijkheden zijn we allereerst heel positief. Er is veel tijd gestoken in het design van het spel. Het spel lijkt vrij ingewikkeld, maar al snel is het vrij helder. Het overzichtsblad oerwoudtegels helpt je ook zeker op weg mocht je het even niet meer weten. Bij elk spel worden de stamledentegels opnieuw geschut, dus geen spel is hetzelfde. En dat maakt het spel superleuk! Wij zijn fan van tactische spelletjes, waarbij je goed moet nadenken. Zelfs een aantal stappen vooruit. Met twee spelers is het al een uitdaging, maar volgens mij is het met drie spelers nog veel uitdagender.

Cacao White Goblin Games Review

Door de vele acties die moeten worden uitgevoerd is het spel wel geschikt om vals te spelen. Dus mocht je het spel spelen met spelers die daar een handje van hebben, let dan goed op! Maar wat ons betreft is het een aanrader!

Ook leuk: Qwixx van White Goblin Games

Cacao van White Goblin Games

€27,95
8.5

Speelplezier

8.5/10

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

  1. Ooh een tactisch spel dat je met zijn tweeen kunt spelen dat is ideaal voor ons. Ik ontvang de nieuwsbrief en volg jullie ook oo insta

  2. Dit lijkt mij echt een geweldig mooi en goed spel. Erg fijn dat je het ook met 2 spelers kan spelen. Ik doe er graag voor mee!

  3. Lijk me een erg leuk spel, ik doe graag mee voor dit spel, zou geweldig zijn om te winnen.

    Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.