Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed ideeën voor jongens en meisjes: Samen genieten van zonneschijn, glimlachen en eindeloos plezier!

Buitenspeelgoed ideeën voor jongens en meisjes: Samen genieten van zonneschijn, glimlachen en eindeloos plezier! 23 april 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Buitenspeelgoed

Zijn we klaar voor een flinke dosis vermaak? Vandaag hebben we het over een onderwerp dat bijna iedereen gelukkig maakt: buitenspeelgoed voor jongens en meisjes! Wie wordt er nou niet blij van kinderen die zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes vermaken terwijl ze lekker gezond bezig zijn in de frisse lucht?

Waarom is buitenspelen zo geweldig?

Eerst even een shout-out naar de geweldige voordelen van buitenspelen. Het is natuurlijk hartstikke gezond: kinderen krijgen beweging, frisse lucht en vitamine D van de zon. Daarnaast stimuleert het de fantasie, creativiteit en sociale vaardigheden. Maar stiekem is het belangrijkste natuurlijk dat ze zich ontzettend goed vermaken.

Gratis en goedkope spelletjes voor buiten

Nu we de voordelen van buitenspelen op een rijtje hebben gezet, is het tijd om wat leuke buitenspelletjes met jullie te delen. Wat dacht je van een ouderwets potje tikkertje, verstoppertje, of een gezellig waterballonnengevecht op een warme zomerdag? De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak (bijna) gratis.

5 fantastische voorbeelden van buitenspeelgoed voor kinderen

Maar wacht, er is meer! Graag delen we met jullie ook 5 fantastische voorbeelden van buitenspeelgoed voor kinderen. Pak pen en papier en maak alvast een verlanglijstje, want deze items wil je niet missen!

Springtouwen

Een klassieker die nooit uit de mode raakt! Springtouwen zijn er in alle soorten en maten en zorgen voor urenlang speelplezier. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg gezond. Probeer zelf maar eens een kwartiertje te springen. Gegarandeerd dat je daarna bekaf bent.

Skippybal

De skippybal is ook al zo’n klassieker. Deze grote rubberen bal gebruiken wij als volwassenen soms met fitness of yoga, maar ook kinderen kunnen er veel plezier mee beleven. Dan hebben ze natuurlijk wel een andere variant nodig met een handvat. Een skippybal  is niet alleen leuk om mee te springen, maar het is ook een geweldige manier om balans en coördinatie mee te verbeteren. En zeg nou zelf, is het niet hilarisch om te zien hoe de kids stuiterend door de tuin gaan?

Waterpistolen

Waterpistolen zijn de perfecte manier om af te koelen tijdens warme zomerdagen. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten om uit te kiezen, van kleine waterpistooltjes tot enorme waterkanonnen. Organiseer een watergevecht met de hele buurt, en laat de pret maar beginnen!

Kubb

Kubb, ook wel bekend als ‘het Vikingsspel’, is een Zweeds buitenspel dat geschikt is voor het hele gezin. Het doel van het spel is om de houten blokken van het andere team omver te gooien en uiteindelijk de koning in het midden neer te halen. Kubb is een geweldig spel waarmee je kinderen leert strategisch te denken terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een gezonde dosis competitie en plezier!

Zand- en watertafels

Een zand- en watertafel biedt eindeloos vermaak voor kinderen, vooral tijdens de zomermaanden. Ze kunnen zandkastelen bouwen, grachten graven en allerlei creatieve vormen maken. De combinatie van zand en water prikkelt de zintuigen en stimuleert de fijne motoriek tijdens dat de kleintjes zich helemaal kunnen uitleven.

Mix en match, maak er een toernooitje van!

Het mooie van buitenspeelgoed is dat je eindeloos kunt combineren om steeds nieuwe en uitdagende spelletjes te creëren. Laat kinderen hun eigen spel bedenken met een combinatie van springtouwen, skippyballen en waterpistolen. Of organiseer een heuse zeskamp met verschillende spelletjes en laat de teams strijden voor de titel van ‘Buitenspeelkampioen’! Jij  weet vanaf nu dus al wat je op het volgende kinderfeestje kunt doen.

Nog even samengevat

Met buitenspeelgoed is het ontzettend makkelijk om je kinderen achter hun tablet of spelcomputer weg te krijgen, en naar buiten te sturen. Naast dat ze lol hebben ontwikkelen ze onbewust belangrijke dingen zoals de motoriek en conditie. En dat dus allemaal lekker in de buitenlucht.

Van springtouwen tot waterpistolen en zand- en watertafels, er zijn zoveel leuke en uitdagende opties om uit te kiezen. We hebben deze tips trouwens gekregen van Webshoppertje. Wist je dat je daar nog veel meer leuke ideeën voor buitenspeelgoed, spelletjes en ander offline vermaak vindt?

Dus waar wachten we nog op? Laten we onze kinderen aansporen om naar buiten te gaan en te genieten van al het plezier dat buitenspeelgoed te bieden heeft!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.