Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Boom Boom Balloon – Verknal het niet!

Boom Boom Balloon – Verknal het niet! 30 juni 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Hier in huis zijn de kinderen dol op ballonnen. Ballonnen om door het huis te gooien, mee te voetballen en noem maar op. Beginnen de ballonnen leeg te lopen, dan is er eigenlijk nog maar één ding ontzettend leuk! Je snapt het waarschijnlijk al, de ballonnen lek prikken! Wat een uitkomst is dan ook het spel Boom Boom Balloon.

Boom Boom Balloon

Fenna zag het spel Boom Boom Balloon in de speelgoedwinkel en wilde het ontzettend graag op haar verlanglijstje zetten. Bij het maken van haar verlanglijstje was ze het spelletje niet vergeten en ze was ook heel blij toen ze het ook daadwerkelijk kreeg. Maar wat is Boom Boom Balloon nou eigenlijk?

Boom Boom Balloon

De naam verklapt het al, boom boom (als in pang – kapot!) en balloon, de Engelse benaming voor ballon. Dus inderdaad, een spelletje waarbij er een ballon gaat knappen. Maar bij wie knapt de ballon? Dat is de vraag!

Hoe werkt Boom Boom Balloon?

Fenna is pas 4 jaar oud geworden en Boom Boom Balloon is voor kinderen van 8 jaar en ouder. Of Fenna het spel kon spelen was dus even de vraag. En het antwoord daarop is ja, maar met behulp van een volwassenen. Dit zit hem niet zo zeer in de spelregels zijn, want deze zijn vrij eenvoudig. Om de beurt gooien de spelers met een dobbelsteen. Het getal op de dobbelsteen geeft aan hoever de pinnen in de ballon gedrukt moeten worden. Blijft de ballon heel, top! Knalt de ballon? Dat betekent dat je hebt verloren!

Review Boom Boom Balloon

De moeilijkheid zit hem hier in het in elkaar zetten van het spel, evenals in het indrukken van de pinnen. Het spel moet in elkaar gezet worden en de ballon moet opgeblazen en goed vastgemaakt worden. Het indrukken van de pinnen gaat soms wat zwaar en dat maakt het voor jonge kinderen wat lastig.

Ervaring Review Boom Boom Balloon

Wat vinden wij van Boom Boom Balloon?

Fenna en Jamie vinden het allebei helemaal geweldig! Het blijft een lange tijd ontzettend spannend of de ballon wel of niet gaat knappen. De ballon krijgt steeds leukere vormen en ze moeten er continu om lachen.

Boom Boom Balloon

Ze hebben alleen nog wel wat hulp nodig. De leeftijdscategorie 8+ staat er in dit geval niet voor niets op. Maar met wat hulp kan het prima gespeeld worden!

Hebben jullie Boom Boom Balloon al in huis?

Boom Boom Balloon

€19,95
8.3

Prijs

7.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Oneindig knalplezier
  • Met hulp ook geschikt voor kinderen onder de 8 jaar

Cons

  • De ballonnen gaan kapot en raken op

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.