Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed van het Jaar 2019

Review | Blazelets Style Studio

Review | Blazelets Style Studio 25 september 201912 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Blazelets Style Studio Ravensburger

Op een magische wijze sieraden maken? Het kan met de Blazelets Style Studio van Ravensburger. En dat willen toch alle meiden? En hier in huis zelfs een jongen, want ook jongens kunnen prima met zelfgemaakte sieraden lopen!

Blazelets Style Studio van Ravensburger

Met de Blazelets Style Studio maak je op een bijzondere manier prachtige armbanden. Hiervoor gebruik je poeder en water! Hoe dit precies werkt leggen we je graag uit.

De inhoud

De Blazelets Style Studio bestaat uit de volgende onderdelen: een koffer met sorteerinzet, Blazelets gereedschap, armband-vorm, verwijdervorm, 7 zakjes poeder (in verschillende kleuren), 1 zakje glitter, 7 koordjes, 7 satijnen bandjes, 7 sluitingen, een poederflesje en een kwastje!

Blazelets Style Studio de inhoud

Hoe werkt het?

Maar wat kan je met dit koffertje, de zakjes poeder en de koordjes? Daar kan je hele mooie armbanden van maken. Hier in huis was het meteen een hit. Kliederen met poeder en water en een tof armbandje als resultaat. Maar ik hoor je nu denken: ‘Hoe werkt de Blazelets Style Studio?’. We leggen je het uit!

1. Span een koordje door de vulvorm (2b)

Als eerste klik je vulvorm 2a op 2b om er vervolgens een draadje doorheen te spannen. Het handigste is om beide uiteinden ongeveer even lang te houden.

Blazelets Style Studio

Je maakt het koordje vast aan de haakjes aan de uiteinden van de vulvorm.

2. Vul de vorm met het gekleurde poeder

Bij de Blazelets Style Studio worden verschillende kleuren poeder geleverd en deze heb je nodig om de armbandjes te maken. Stop de gekozen kleur in het poederflesje en vul de vulvorm (2b).

Blazelets sieraden maken

Je kunt verschillende kleuren poeder gebruiken. Strooi ze over elkaar of naast elkaar, net wat je mooi vindt! Het poeder mag tot de rand gevuld worden, hiermee zorg je ervoor dat het draadje niet meer zichtbaar is.

3. Plaats vulvorm (2c) en houd de vorm onder water

Plaats vulvorm onderdeel 2c op het poeder, de vulvorm is nu afgesloten. Het is nu tijd om water toe te voegen aan het poeder. Dit kan je doen door het koffertje met water te vullen en de vulvorm 2 minuten onder water te houden.

Blazelets Style Studio - Hoe werkt het?

Gebruik je liever de kraan, houd dan de vulvorm ongeveer 20 seconden onder stromend water. Dit mag gewoon koud water zijn.

Blazelets Style Studio - Hoe werkt het?

4. Wacht 3 minuten en verwijder de vulvorm

Wanneer je vulvorm 2a en 2c verwijdert zie je het armbandje al tevoorschijn komen! Als je voelt kan het nog wat plakkerig zijn en dat is geen probleem. Met de speciale verwijdervorm kan je het armbandje voorzichtig uit de vorm drukken.

Verwijder de vulvorm

Doe dit voorzichtig en laat het armbandje verder nog even met rust om het te laten drogen.

5. Laat het armbandje drogen en versier met glitter!

Het drogen kan nog even duren, maar je kan wel mooi even met glitter aan de slag. Met het bijgeleverde kwastje uit de Blazelets Style Studio kan je de glitters op het armbandje aanbrengen. Laat voor een optimaal resultaat het armbandje nog een minuut of 20 drogen.

Glitters aanbrengen

6. Bevestig de sluitingen & shine met jouw armband!

Tot slot kan je het armbandje natuurlijk om knopen, maar als je hem vaak om en af wilt doen dan zijn de sluitingen aan te raden.

Blazelets Style Studio van Ravensburger

Haal het koordje door de sluiting en maak een knoopje aan het uiteinden. De sluiting klik je uiteindelijk in elkaar en je kan de armband heel makkelijk om en af doen. En het resultaat? Een heel blij meisje met een toffe armband. En ook ons zoontje wilde maar al te graag een armbandje maken.

Blazelets Style Studio van Ravensburger

Speelgoed van het Jaar 2019

De Blazelets Style Studio is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van Ravensburger zegt de jury het volgende:

Eindelijk een andere techniek om armbandjes te maken. Leuke verpakking. Fijn materiaal om mee te werken en je kunt zelf allerlei versieringen bedenken. Maak allemaal verschillende armbandjes met en zonder glitter. Toelichting ontwikkelingspsycholoog: Met Blazelets kunnen kinderen op een nieuwe manier hun eigen armbandjes maken. Daartoe moeten ze een koordje in een mal spannen, gekleurd poeder in de mal gieten en deze enkele minuten onder water dompelen. Daarna kan het armbandje uit de mal gedrukt worden en drogen. Als het armbandje gedroogd is kan er nog glitter op aangebracht worden. Er zijn zes verschillende kleuren poeder, waarmee bandjes in allerlei kleurpatronen gemaakt kunnen worden. De Blazelets stimuleren op een makkelijke manier de creativiteit en fijne motoriek. Voor jongere kinderen handig als een ouder ze een eerste keer helpt, zodat het een leuke, geslaagde ervaring wordt.

Jury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij ervan?

Voor Fenna (5 jaar) was dit een hele leuke ervaring! Met poeder kliederen vond ze al fantastisch, maar helemaal magisch werd het toen het veranderde in een armbandje. De Blazelets Style Studio zorgde voor pretoogjes en wat een plezier leverde dat op! En ook haar broer (7 jaar) was heel nieuwsgierig. Het is echt een nieuwe ervaring op het gebied van knutselen. Het stappenplan is eenvoudig en goed te volgen met het behulp van een ouder, maar na één keer snappen ze het direct. De kleuren poeder zijn lekker vrolijk en het resultaat dus ook!

Blazelets

Wat ons betreft een aanrader! Je maakt met de set in totaal 7 armbandjes. Wil je daarna nog meer armbanden maken dan kan je een Blazelets refill set kopen!

Blazelets Style Studio

€29,95
8.7

Kwaliteit

8.5/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

9.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

 1. Mijn nichtje houdt van creatief bezig zijn en sieraden maken. Dit zal ze zeker weten erg leuk vinden. Haar verjaardag komt er ook weer bijna aan, dit zou een top cadeau zijn!

 2. Armbanden maken dat vinden mijn oudste kleindochters vast geweldig leuk.
  Ze zijn allebei nogal creatief en knutselen graag.
  Ik heb geen Facebook ( privéredenen), maar volg wel Bloglovin.
  Hoop dat dat ook mag om mee te mogen doen.

 3. Da’s niet alleen tof maar ook wel wat magisch, ideaal voor mijn creatieve dame Sharona, zou er echt te gek vinden

 4. Leuke manier om armbandjes maken. Wat ik mis in de set zijn hersluitbare zakjes of flesjes om de poeder in te bewaren. Je wilt niet alles in één keer op hoeven maken.
  Ook een beschrijving of tip wat je met de zijden bandjes kan doen zit er niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.