Games en Elektronica Reviews Televisie & film

Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers | Review

Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers | Review 20 november 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Nintendo Switch Blaze and the Monster Machines Axle City Racers (8)

Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers is een van de nieuwste games van Outright Games. In deze videogame komt de kinderheld Blaze van Nickelodeon tot leven in een superleuke kartrace-ervaring. Het spel verscheen onlangs voor de Nintendo Switch, PlayStation, Xbox en pc.

Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers

In Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers kunnen de spelers racen met monstertruck Blaze en zijn vrienden. In totaal kun je racen met acht verschillende personages die je uiteraard kent uit de televisieserie. Denk dan aan Zeg, Pickle, Starla, Stripes en Crusher. Spelers kunnen alleen spelen of samen met vrienden/familie en met max 4 personen in een split-screen racen. De teksten van het spel zijn in het Nederlands. De audio is (helaas) in het Engels.

Blaze en de Monsterwielen: Axle City Race is bedoeld voor de jonge gamers. Als je het spel start, krijg je dan ook eerst een tutorial die precies uitlegt wat er moet gebeuren. De besturing is vrij simpel; onze kinderen van 4 en 6 hadden het allebei vrij snel onder de knie. Dat kwam goed uit, want de keuze voor een auto vonden ze een stuk ingewikkelder! Alle racehelden zien er dan ook wel echt heel cool uit.

Je kunt verschillende dingen kiezen in deze game. Een losse race/kampioenschap, racen met vrienden of avontuur. Hierbij kom je langs verschillende racebanen in de meest kleurrijke werelden die er echt heel erg mooi uitzien. Qua vormgeving zit het helemaal goed in deze game. Je kunt verschillende moeilijkheidsgraden spelen, dus je kunt het spel aanpassen naar de leeftijd van het kind. Elke auto heeft een eigen vaardigheid, maar om deze te gebruiken moet je wel verschillende dingen verzamelen tijdens een race. Naarmate je verder komt in het avontuur, ontgrendel je ook meer werelden.

Nintendo Switch Blaze and the Monster Machines Axle City Racers (8)

Wat vonden wij van het spel?

Spencer (6) en Jasmijn (4) kijken geregeld naar Blaze op Nick jr en dus kon het met deze game eigenlijk al niet meer misgaan. Blaze en de Monsterwielen: Axle City Racers is een mooie kleurrijke game waar je jonge gamers rustig mee aan de slag kunt gaan. Nadeel vind ik dus wel dat het Engels gesproken is. Dat had Nederlands moeten zijn wat mij betreft. Verder is het een hele mooie game die schitterend is vormgegeven. Ben je op zoek naar een leuke racegame voor jonge kinderen? Dan zouden wij dit spel absoluut aanraden!

Nintendo Switch Blaze and the Monster Machines Axle City Racers (8)

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.