Baby en Peuter Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

Bewegend leren tellen met nijntje tel & beweeg

Bewegend leren tellen met nijntje tel & beweeg 25 maart 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

nijntje tel & beweeg

We hebben het de laatste tijd veel over bewegen. De helft van de kinderen in Nederland beweegt te weinig. Buitenspelen heeft hier een grote invloed op, maar ook binnen kan je kinderen eenvoudig meer laten bewegen, bijvoorbeeld met het spel nijntje tel & beweeg!

Beweging is ontzettend belangrijk!

Even terug naar het stukje beweging. De gezondheidsraad maakt zich hier namelijk grote zorgen over. De motorische vaardigheden van onze kinderen gaan achteruit en overgewicht neemt toe. Het is dus heel belangrijk dat kinderen meer gaan bewegen, maar nog belangrijker is dat ze ook plezier beleven aan het bewegen. Plezier zorgt immers voor een leven lang bewegen.

Wist je dat bewegen naast gezondheidsvoordelen ook helpt bij het verbeteren van sociale vaardigheden? En bewegen draait bij aan het zelfvertrouwen van kinderen, belangrijk dus!

Nijntje tel & beweeg

Het spel nijntje tel & beweeg helpt (jonge) kinderen om meer te bewegen. Bewegend leren tellen met nijntje is leuk, leerzaam én gezondheid. Nijntje helpt peuters en kleuters spelenderwijs tellen. Bewegen tijdens het tellen is niet alleen goed voor de motoriek, het is ook nog eens heel leuk!

Nijntje Tel & Beweeg

Bewegend leren is leuk, gezond voor het lichaam en heeft een positieve invloed op de hersenactiviteit. Vijf rondjes draaien, drie keer springen als een kikker of zes keer stampen als een olifant. De grappigste beweegoefeningen komen voorbij in het spel nijntje tel & beweeg. De telkaarten (getallen 1 t/m 6) worden afgebeeld in vingers, cijfers en dobbelstenen zodat het spel op verschillende niveaus gespeeld kan worden. Ze geven aan hoe vaak of hoeveel tellen je een beweging moet doen. Pak een beweegkaart en een telkaart en bewegen maar!

nijntje beweegdiploma

Het spel nijntje tel & beweeg sluit goed aan bij het nijntje beweegdiploma! Het nijntje beweegdiploma van de KNGU is een serie beweeglessen waarin een kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd de basisvormen van beweging leert.

Wil je samen met jouw kindje meer bewegen? Dan helpen nijntje en de KNGU je hier mee op weg!

Ook leuk om te lezen: Welterusten, nijntje | Voorleesboekje voor het slapen gaan

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.