Aquabeads Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Trends

Creatief met Frozen 2 Aquabeads

Creatief met Frozen 2 Aquabeads 27 november 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Aquabeads Frozen 2

Het zal je niet ontgaan zijn Frozen 2 draait in de bioscopen! En voor alle Frozen fans wordt er heel veel Frozen 2 speelgoed uitgebracht. Zo ook van het Aquabeads. We vertellen jullie vandaag meer over de Frozen 2 Aquabeads! Wat is het & wat kan je er mee?

Wat zijn Aquabeads?

Aquabeads zijn kleine gekleurde parels die met water aan elkaar blijven plakken. Als je bekend bent met strijkkralen dan ken je dit concept waarschijnlijk wel. Alleen in plaats de kralen aan elkaar strijken, is het bij Aquabeads ‘plakken’ met water!

Aquabeads Frozen 2

De Aquabeads Frozen 2 set is natuurlijk gebaseerd op de nieuwste film! Zo maak je met deze set jouw favoriete figuren uit de film. Wat dacht je van Anna, Elsa of Olaf? Met de vernieuwde fliptray maak je deze in een handomdraai.

De inhoud

De Aquabeads Frozen 2 set bevat maar liefst 1.000 parels in 15 kleuren, waaronder effen maar ook prachtige juwelenparels. Met de zes bijgeleverde ontwerpen kunnen alle populaire karakters uit de film worden gemaakt. Hiervoor heb je verder nog wel de fliptray, sproeier en het opbergdoosje nodig.

Aquabeads Frozen 2 - de inhoud

Hoe werkt het?

Knutselen met Aquabeads is heel eenvoudig. Zeker als je deze complete set aanschaft. Wij hebben allereerst alle parels netjes verdeeld over het bijgeleverde opbergdoosje. Zo raken de kleuren niet door elkaar en kan je ze na het spelen ook meer gemakkelijk opbergen.

Stap 1 – Plaats de afbeelding

Om te beginnen is het de bedoeling dat je een afbeelding kiest. In dit geval koos Fenna voor één van haar favoriete karakters: Olaf! Aan de andere kant van Olaf is Elsa te zien. Je plaats de afbeelding dus op zijn kop en moet deze onder de blauwe randjes schuiven.

Aquabeads - stap 1

Als je de set dan omdraait zie je de juiste afbeelding. Deze blijft vervolgens ook goed op zijn plek zitten. Je ziet precies welke kleur parel je op welke plek mag gaan neerleggen.

Aquabeads Olaf

Stap 2 – Plaats de parels op de juiste plek

Tot dusver heb je nog geen water nodig in de Aquabeads Frozen 2 set. Je gaat nu met de parels aan de slag. Je kan precies zien welke parels je waar neer moet leggen. Zie je dit niet helemaal goed? Dan is het handig om de afbeelding iets te verschuiven totdat je duidelijk ziet waar je welke kleur moet plaatsen.

Aquabeads Frozen 2
Aquabeads - stap 2
Aquabeads Frozen 2

Stap 3 – Spray de parels nat

Heb je de afbeelding helemaal gemaakt? Dan heb je waarschijnlijk al een prachtig plaatje voor je liggen. Fenna was in ieder geval helemaal trots op haar Olaf!

Frozen 2 - Olaf

Je bent alleen nog niet klaar, want alle parels liggen nog los. Het is tijd om water te gaan gebruiken. En dat maakt Aquabeads speciaal, het plakken met water. Bij de set zit een sproeier, waarmee je heel makkelijk de parels nat kunt spuiten. Let op: spuit ze niet te nat!

Aquabeads - Stap 3

Stap 4 – Gebruik de fliptray

Fenna wilde graag ook nog Elsa maken, dus Olaf moest aan de kant. Mocht je al bekend zijn met Aquabeads dan ben je misschien ook wel bekend met de ‘kam’ waarmee je voorzichtig de parels van het bordje kunt halen. Deze ‘kam’ is verleden tijd met de fliptray. Wat een verademing! In een paar simpele stappen haal je Olaf eenvoudig van het bordje zodat deze kan drogen. We laten het je zien! Leg allereerst de deksel over de parels heen en klik deze goed vast.

Aquabeads Fliptray

Deze deksel beschermt de parels en is tevens waar de Aquabeads op gaan drogen. Je hoeft nu enkel de deksel te ‘flippen’.

Fliptray - Aquabeads
Fliptray - Aquabeads
Fliptray - Aquabeads
Fliptray - Aquabeads

Mocht de werking van de fliptray nog niet duidelijk zijn, bekijk dan dit filmpje met uitleg van de fliptray!

Wat vinden wij van deze set?

Fenna (5 jaar) is groot fan van Frozen en van Aquabeads! Zij was ook razend enthousiast toen ze hoorde dat wij deze set mochten gaan testen. Of ze voordat we begonnen even op de foto mocht bij haar Frozen muur? Nou vooruit dan maar!

Aquabeads Frozen 2

Na de foto was het tijd om te gaan testen. Het was nog even moeilijk om te beslissen welk speelfiguur ze als eerste zou maken, maar het maakte ook allemaal niet uit. Deze set is zo uitgebreid dat je alle figuren kunt maken! De Aquabeads Frozen 2 set was voor ons de eerste set met de fliptray en dat is echt een uitvinding! In de wat oudere sets krijg je een soort ‘kam’, waarbij je de parels van het bordje moet kammen. Dat ging niet altijd even makkelijk! Fenna was dus heel enthousiast over het thema Frozen en ik over de fliptray! Na Olaf werkte Fenna verder aan Elsa, waarbij ze de parelpen heeft gebruikt. Een handige accessoire waarbij je nog makkelijker de parels op de juiste plek kunt plaatsen. Je vult de pen met de parels en plaatsen maar!

Parelpen
Aquabeads
Aquabeads Frozen 2

Wat ons betreft is de Aquabeads Frozen 2 set een absolute aanrader. Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud!

Gaan jullie de Aquabeads Frozen 2 set in huis halen?

Aquabeads = Frozen 2

€29,99
9.3

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.7/10

Speelplezier

9.8/10

Pros

  • Parels eenvoudig aan elkaar plakken met water
  • In deze set zitten alle populaire figuren uit de film
  • Gegarandeerd urenlang speelplezier

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.