Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Alles over Social Media | Kinderboek

Alles over Social Media | Kinderboek 24 september 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Alles over Social Media Kinderboek

Instagram, Tiktok, Facebook, Youtube en ga maar door! Tijdens mijn jeugd bestond het allemaal nog niet (ik kom uit de Hyves en MSN tijd ?). Maar tegenwoordig groeien kinderen ermee op. Zo ook mijn kinderen Jamie (10) en Fenna (8). Vandaag dus even niet alles over speelgoed, maar aandacht voor het kinderboek Alles Over Social Media!

Alles Over Social Media

Social Media is niet meer weg te denken. Ook hier in huis zijn er een aantal Tiktok fans en is Youtube ook ontzettend populair. En zolang ik dit goed kan monitoren mogen de kinderen deze Social Media ook gebruiken. En toch vind ik dat soms lastig, want vooral Jamie (10) neemt alles wat hij hoort of ziet voor waar aan. Dus ook het nepnieuws dat rond gaat op deze kanalen. En maak hem dan maar eens wijs dat niet alles wat hij op Tiktok ziet echt is! Het kinderboek Alles Over Social Media kwam dan ook als geroepen!

Alles over Social Media Kinderboek

In dit boek lees je alles over Tiktok, influencers, privacy, nepnieuws, challenges en nog veel meer. Het boek is alleen niet leuk, maar vooral ook heel leerzaam. Er worden een heleboel, naar mijn mening, belangrijke onderwerpen in besproken:

  • Wat weten sociale media allemaal over ons?
  • Zijn alle influencers miljonair?
  • Waarom doen ‘we’ anders op sociale media dan in het echt?
  • Wat is online pesten?
  • Wat is bodyshaming?
  • Waarom geloven we nepnieuws en is dat een probleem?

Onze ervaring met het boek

Het boek Alles Over Social Media maakt belangrijke onderwerpen op een leuke manier bespreekbaar. Ook bij deze serieuze onderwerpen wordt op een leuke en educatieve manier uitgelegd hoe je het beste met deze onderwerpen om kan gaan. De term ‘bodyshaming’ zei Jamie niks, totdat we samen het hoofdstuk hier over hebben doorgenomen. In eerste instantie vond hij de termen dikke billen en grote oren erg grappig, maar nog belangrijker daarna begreep hij wel wat bodyshaming precies is. En dat is het belangrijkste!

Ook het thema nepnieuws wordt op een leuke manier besproken in het boek. De kinderen kunnen er actief mee aan de slag gaan om te kijken of zij nepnieuws kunnen herkennen.

Nepnieuws
Social Media

Wat ons betreft is het kinderboek Alles Over Social Media zeker een aanrader als je het gebruik van o.a. Tiktok, Youtube en Instagram met (jonge) kinderen wilt bespreken. Ik denk zelfs dat dit een heel goed boek is voor leerkrachten, zodat social media ook al op school besproken kan worden.

Ook leuk om te lezen: De Tiktok Hack – voor echte Tiktok-fans

Ben je op zoek naar andere leuke cadeaus voor een 11-jarige meid? Check dan snel de link!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.