Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Aan de slag met krimpfolie

Aan de slag met krimpfolie 22 februari 202212 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Adorzy Krimpfolie Knutselset

Knutselen is hier in huis favoriet, vooral bij Fenna (7)! En dit keer gingen we aan de slag met krimpfolie, dat ken je wellicht beter als Krimpie Dinkie. We hebben het natuurlijk over het magische ‘papier’ dat krimpt zodra je het in de oven plaatst.

Wat is krimpfolie?

We gaan aan de slag met ‘magisch papier’, riep ik naar Fenna. Ze had natuurlijk geen idee waar ik het over had. Maar uiteindelijk lijkt krimpfolie op papier, het is alleen minder flexibel, voelt wat harder en heeft een gladde en een ruwe kant. Maar het leuke? Dit ‘papier’ krimpt zodra je het in een warme oven plaatst. Kijk je mee? Dan laten we zien hoe het werkt.

Hoe werkt krimpfolie?

Wij gingen aan de slag met de complete krimpfolie knutselset van Adorzy. In deze set vind je direct alles wat je nodig heeft. Het bevat krimpfolie vellen in A4 formaat. Hierbij ontvang je vellen met afbeeldingen erop en je ontvangt blanco vellen. Je kan dus of gaan inkleuren of je kan je eigen creatie gaan maken.

Adorzy Krimpfolie Knutselset

Maar dat is niet alles, in de set vind je ook potloden, een kniptang, sleutelhangers en nog veel meer. Je hebt echt alles om verschillende creaties te maken. Van sleutelhanger tot oorbel of maak je liever een broche? Het kan allemaal!

Krimpfolie set inhoud

Fenna besloot aan de slag te gaan met de krimpfolie vellen met afbeelding. En lekker feestelijk ook, ze begon een chocoladetaart te kleuren.

Kleuren

Het kleuren doe je op de ruwe kant van het papier. Dit kan met potloden, maar je zou hier ook watervaste stiften voor kunnen gebruiken mocht je dat willen. Je kan ook aan de slag met een blanco vel, daarop kan je een iets overtrekken of tekenen uit de vrije hand. Houd hierbij wel rekening dat je creatie gaat krimpen, maak het dus altijd een stuk groter dan dat je het wilt hebben.

Anyway, door met knippen. Ben je klaar met kleuren, knip je creatie dan uit.

Knippen

Ben je klaar met knippen, bedenk je dan goed wat je wilt maken. Voor een sleutelhanger of een oorbel is het nodig dat je voor het bakken in de oven een gaatje maakt. Dit kan met de bijgeleverde kniptang! Fenna wilde graag een sleutelhanger maken, dus een gaatje was noodzakelijk.

Adorzy Krimpfolie Knutselset

Nu is het tijd om te gaan ‘bakken’. Verwarm de oven voor op 160 graden en leg krimpfolie pas in de oven wanneer deze op temperatuur is. Met Fenna heb ik vooraf afgesproken dat ik het bakken zou doen, aangezien ik een 7-jarige nog niet met haar handen in een gloeiend hete oven laat gaan.

Zorg ervoor dat je de creatie op bakpapier op een bakplaat legt en schuif deze in de oven. Nu is het tijd voor magie! Dit magische ‘papier’ gaat van gedaante veranderen.

Adorzy Krimpfolie Knutselset

Helaas krijg je de magie niet goed op de foto. Maar mocht je krimpfolie niet kennen, het gaat dus krimpen! Het ‘papier’ krult op, krimpt en wordt daarna weer plat. Zodra het krimpfolie weer plat trekt weet je ook direct dat het tijd is deze weer uit de oven te halen. Laat het even afkoelen en je creatie is klaar! In het geval van de taart, haalde we deze te vroeg uit de oven. Wacht dus echt tot het krimpfolie weer plat trekt. Gelukkig maakte we nog wel andere mooie creaties!

Krimpie Dinkie Knutselen
Krimpie Dinkie Knutselen

Wat vinden wij van deze set?

Het is heel eenvoudig samen te vatten: Fenna vind de Adorzy krimpfolie set het fantastisch! Ze is gek op knutselen en kleuren, dus dat heeft ze heel rustig gedaan. Ze had nog geen idee wat er in de oven ging gebeuren en dat vond ze ook oprecht magisch. Het leuke en handige aan deze set is dat deze set helemaal compleet is. En na het gebruik kan je alles ook weer netjes opbergen. Ben je zelf niet zo creatief dan kan je aan de slag met de afbeeldingen op de vellen, deze zijn in verschillende thema’s en zeker geschikt voor kinderen.

Adorzy Krimpfolie Knutselset

Fenna wilde ook nog graag wat zelf maken met de blanco vellen en begon het Knolpower logo over te trekken. Het is dus heel eenvoudig om met deze set verschillende creaties te maken. Wat ons betreft een aanrader!

Ook leuk om te lezen: Eenvoudig je eigen sieraden maken

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

  1. ik deed vroeger toen ik klein was en is zo leuk ging zelf voor de oven zitten om te kijken doe graag mee voor mijn buurmeisje die erg ziek is dit zal zei erg leuk vinden
    kan ik samen met haar knutselen en leuke dingetjes er van maken

    1. Wauw wat een super leuk knutsel pakket , ik doe heel graag mee voor mijn dochter en de kinderen hier in het appartementencomplex die regelmatig bij mij komen spelen !

  2. Superleuk voor onze zoon van 3,5 jaar. Hij is dol op kleuren en vind Krimpie Dinkie erg leuk. Wij hebben dit ook in huis alleen niet met sleutelhangers en splitringen etc. Hij zou hier erg blij mee zijn. Ook zijn broertje van 2 jaar vind kleuren erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.