Spellen en Puzzels

5x de tofste 3D puzzels op een rij

5x de tofste 3D puzzels op een rij 10 mei 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

3D puzzels

Vandaag we het hebben over puzzels! En dan moet je niet denken aan kruiswoordpuzzels of sudoku’s, maar aan een gewone puzzel. Al is dat ook niet helemaal waar, want we gaan het niet hebben over gewone legpuzzels, maar we bekijken een aantal toffe 3D puzzels.

Wat zijn 3D puzzels?

Iedereen is wel bekend met de normale legpuzzel. Een leg puzzel leg je op tafel en het uiteindelijk resultaat is plat! Een 3D puzzel is niet plat maar driedimensionaal en je hebt hier geen lijm voor nodig. De puzzels bestaan uit buigzame puzzelstukjes en deze stukjes passen perfect in elkaar. Zo bouw je bijvoorbeeld de toren van Pisa, een wereldbol of de bekende Volkswagen T1 bus. Van het merk Ravensburger zijn diverse 3D puzzels te vinden, maar ook de merken Wrebbit en Crystal puzzels hebben toffe 3D puzzels. We hebben de leukste puzzels voor je op een rijtje gezet!

Ravensburger Eiffeltoren Night Edition

3D puzzelsWe noemden al de toren van Pisa, maar wat dacht je van de Eiffeltoren, de Big Ben of de Empire State building? Je hebt ze allemaal in 3D puzzels! Allereerst beleef je plezier aan het in elkaar zetten van de puzzels, maar deze 3D puzzels kan je vervolgens ook ter decoratie neerzetten in huis. Plaats ze bijvoorbeeld op een wandplank of dressoir.

Je hebt van de bovenstaande varianten ook in de ‘Night edition‘ waarbij de gebouwen worden verlicht.

Ravensburger Volkswagen bus T1

3D puzzelsZelf ben ik fan van de ouderwetse Volkswagen busjes, dus deze 3D puzzel hoort ook zeker in dit lijstje thuis! Ongetwijfeld ook een tof cadeau voor alle autoliefhebbers onder ons. Deze 3D puzzel heeft ook nog net even iets extra’s. De wielen van de Volkswagen T1 bus draaien echt. Met de bijgeleverde accessoires en ge├»llustreerde instructies dus zeker een aanrader.

Ravensburger Paw Patrol 3D Puzzel

3D puzzels3D puzzels voor kinderen! Die mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De puzzels bestaan uit 72 stukjes, waar je een prachtige bol mee in elkaar puzzelt. Net als de eerder genoemde puzzels, allemaal zonder lijm. Je kan de 3D bol dus ook weer uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten En het leukste aan deze 3D puzzels? Je hebt ze in allerlei varianten met o.a. Paw Patrol, My Little Pony, Minions en Trolls. Ook leuk als decoratie op een kinderkamer!

Crystal puzzle : panda 42-delig 3d

3D puzzelsVan Ravensburger gaan we naar de Crystal puzzels! Deze puzzels bestaan uit transparante stukjes die in combinatie met lichtstralen een schitterend effect geven. De puzzels zijn wel net wat moeilijker, dus nog niet geschikt voor jonge kinderen. Maar er is een groot assortiment aan Crystal puzzels, zo puzzel je bijvoorbeeld een romantisch kasteel van 30 stukjes in elkaar. Ga je voor meer uitdaging dan kan je beginnen aan een piratenschip van maar liefst 101 kleine puzzelstukjes. En voor de dieren vrienden onder ons heb je o.a. een panda, olifant of vogel om in elkaar te puzzelen.

Wrebbit 3D Puzzle – Harry Potter

3D puzzelsEn tot slot nog een aantal hele toffe puzzels voor de Harry Potter fans onder ons! Het merk Wrebbit heeft een aantal hele stoere 3D puzzels uitgebracht. Elke puzzal bevat een gedetailleerde omschrijving, zodat iedereen de puzzel in elkaar kan zetten. En nu dan de puzzels! Wie wil er nou niet de Harry Potter Hogwarts Express in elkaar zetten? Of de Great Hall of de Hogwarts Astronomy Tower? Ik vind ze in ieder geval ontzettend tof!

Hebben jullie al zin om aan een 3D puzzel te beginnen?

Heb je al zin om te puzzelen? Dat is helemaal niet raar, want puzzelen is heel populair. Al komt niet iedereen daarvoor uit. Puzzelen is ontspannend, rustgevens en verbetert je geheugen. Tijdens het puzzelen worden zowel je linker- als rechter hersenhelft goed getraind. En wist je dat je tijdens het puzzelen het geluksstofje dopamine aanmaakt? Dit zorgt voor een lekker gevoel wanneer jij een puzzelstukje op de juiste plek plaatst!

Hebben jullie al eens een 3D puzzel in elkaar gezet?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.